מתכון שמרים גבינה – עוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לעוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם

כשאני מכינה קילו בצק לעוגות גבינה , לפחות אחת מהן חייבת להיות עם מלית גבינה קלאסית ,

כמו של פעם עם צימוקים וריח של וניל משכר.

אם תשאלו אותי – מכל עוגות השמרים זו המועדפת עלי.

אוהבים לבשל? הגיע הזמן להגשים את החלום למטבח מעוצב ומאובזר. עיצוב וייצור מטבחים בהתאמה אישית. לפרטים נוספים הכניסו שם ומספר טלפון:

יש לי פה בבלוג לא מעט עוגות שמרים וכן גם מליות של גבינה שונות תוכלו כאן לראות את כל המתכונים.

 

איך מכינים עוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם ?

המצרכים לבצק  להכנת 6 עוגות

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

שקית וניל

גרידה מלימון

350 גר' חמאה

כ- כוס וחצי חלב (או יותר)

מלית גבינה לכרוכית אחת –

250 גר' גבינה למאפים (כמו טוב טעם – כאן מתכון להכנה טוב טעם בייתית)

1/2 כוס סוכר

ביצה

גרידה מלימון

2 שקיות וניל או ת, משובחת/אפשר במקום וניל רום

כף קורנפלור

חופן צימוקים

אופן ההכנה-

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים  בצד להתפחה, כ-5 דקות. תהליך שגם פותח את השמרים ובודק אם הם טובים !

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וחלב  בהדרגה.

מתחילים בלישה איטית לשים  כ- 5 דקות ,  מוסיפים את החמאה בקוביות .

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10-8 דקות.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כחצי שעה. לאחר מכן

מכניסים למקרר ללילה או לפחות ל- 4 שעות.

מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים שווים – מכל חלק מכינים עוגה אחת שמתאימה לגודל אינגליש קייק. רעיונות למליות נוספות כאן

 

כנסו כאן לעמוד הטעים שלי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי !

הכנת צמת הגבינה-

מרדדים על נייר אפייה מקומח את הבצק למלבן גדול.

מסמנים את המלבן ל- 3 חלקים שווים.

חותכים את 2 החלקים החיצוניים לרצועות באלכסון.

על החלק האמצעי מניחים את המלית ומפזרים צימוקים.סוגרים את הקצוות ואז יוצרים צמה מהרצועות – פשוט מניחים מעל הגבינה רצועה מימין ואז רצועה משמאל.

מעבירים את העוגה עם הנייר לתבנית אפייה גדולה של התנור ומשאירים להתפחה במקום חמים כ- 40 דקות

מורחים בביצה טרופה – אפשר לקשט בגבישי סוכר.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.

עוגת שמרים גבינה קלאסית כמו של פעם – אל תפספסו – רוצו להכין לשבת !

מתכונים לעוגות גבינה 

מבחר ענק של עוגות שמרים 

 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food – עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות