מתכון קציצות – סיר קציצות מטריף עם סלרי וחומוס

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סיר קציצות מהמם וטעים לשבת 

קציצות בשר רכות ועסיסיות שמתפרקות בפה מהרכות , ברוטב משגע לימוני ומעט חריף

עם סלרי, גרגירי חומוס ותפוחי אדמה.

ארוחה שלמה בסיר

צריך רק לחם או חלה טובה ואתם מסודרים.

ואם בא לכם להכין קערה של קוסקוס זה פשוט מושלם !

מה צריך להכנת הסיר המשמח הזה ?

מתכון קציצות – סיר קציצות מטריף עם סלרי וחומוס

המצרכים –

לתערובת הקציצות –

חצי קילו בשר טחון עם מעט שומן

בצל גדול

2 שיני שום

חופן נדיב פטרוזיליה

גזר מגורד דק

תפוח אדמה קטן מגורד

פרוסת לחם רטובה וסחוטה

מעט כמון ,בהרט

פלפל שחור ,מלח

ביצה

ציפוי הקציצות –

בצלחת מכינים כחצי כוס סולת

מצרכים לרוטב בסיר –

בצל קצוץ

1-2 שיני שום כתושות

5-6 עלי סלרי קצוצים

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

כוס חומוס מבושל (אפשר מקופסת שימורים )

מעט כורכום

חצי כפית פפריקה חריפה

מלח , פלפל שחור

מיץ לימון בסיום הבישול


אופן ההכנה –

  • במעבד מזון מניחים בצל,שום פטרוזיליה ופרוסת הלחם וקוצצים לתערובת אחידה.
  • מניחים את הבשר הטחון בקערה ומשלבים את תערובת הבצל הטחונה ,גזר מגורד ותפוח אדמה מגורד,תבלינים וביצה.
  • מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה .
  • מחממים שמן במחבת – מצפים את הקציצות בסולת ומטגנים כ- 2-3 דקות מכל צד.
  • במקביל מכינים את הרוטב בסיר-
  • מטגנים בצל והשום ומוסיפים את הסלרי הקצוץ, חומוס, ותפוחי אדמה.
  • מוסיפים את התבלינים ומים לאחר שהרוטב רותח אפשר להכניס את הקציצות.
  • מסדרים את הקציצות בסיר , מוסיפים מים עד לגובה הקציצות.
  • מכסים במכסה ומעבירים לבישול של כשעה. על אש נמוכה. אם רואים  שחסר מים אפשר להוסיף מעט בזמן הבישול.
  • לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון מעל הקציצות.
  • יוצא מ ע ד ן !!!

מתכון קציצות – סיר קציצות מטריף עם סלרי וחומוס

מתכונים לקציצות משובחות – מאגר מתכוני קציצות 

כל מה שאפשר להכין עם בשר בקר טחון – מבחר מתכונים 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

" התפריט היומי" 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

 

לקבלת מתכונים ישירות לנייד – מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

תגובות

תגובות