מתכון קציצות חגיגי – סיר קציצות שחומות עם פול וירקות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סיר קציצות שחומות מקורמלות עם ירקות , פשוט חגיגה של טעמים.

כל סופשבוע יש אצלי סיר אחד של קציצות. גם בחג  אני מכינה סיר אחד עם קציצות.

השבוע הכנתי סיר משגע עם קציצות מתערובת של בשר ועוף ביחד.

קציצות שחומות מקורמלות עם רוטב נהדר של פול וירקות בתחתית הסיר .

את הקציצות הכנתי הפעם “נטורל” כמעט ללא תבלינים נלווים,

חומרי הגלם-  הבשר והירקות הם אלה שנותנים את הטעם.

וכמובן הרוטב שמוסיף טעמים של חג – רכז רימונים,יין לבן וסילאן .

יצא סיר מופלא וטעים !

לראש השנה התפנקתי עם סירים חדשים.

התחדשתי עם סיר נהדר לתבשילים שלי – סיר של חברת פנסופל – בדיוק כמו שאני אוהבת.

סיר בעל פיזור חום אידיאלי ,

יש לו ציפוי אבן נונסטיק שמאפשר טיגון ובישול עם מעט שמן, וכמו כן חיפשתי סיר שמתאים לבישול על גז וגם שאפשר להכניס לתנור.

את כל התבשיל הכנתי באותו הסיר – בתחילה טיגנתי את הקציצות ואחר כך את התבשיל הכל בסיר אחד.

ההכנה ממש קלה – אם משתמשים במעבד מזון זה מקל על ההכנה .

הירקות שהשתלבו לתבשיל, אלו ירקות שהיו לי זמינים במקרר.

אפשר לשלב כל סוג ירק שאתם אוהבים.

המצרכים –

לתערובת הבשר

600 גר’ בשר טחון (את ערבבתי בקר ועוף)

בצל גדול

גזר

שן שום

פרוסת לחם רטובה וסחוטה

ביצה

מלח , פלפל שחור

(אוהבים תבלינים ? אפשר להוסיף תבלינים ועשבי תיבול אחרים בהרט,כורכום,כמון)

לירקות בסיר –

בצל קצוץ

2 שיני שום

2 ענפי סלרי קצוצים (ללא העלים)

גזר חתוך גס

קישוא חתוך קוביות גדולות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

2 חופנים של פול ירוק (כחצי כוס)

2 כפות סילאן

2 כפות רכז רימונים

רבע כוס יין לבן (אפשר יותר למי שאוהב)

מלח , פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • מניחים במעבד מזון בצל גזר שום ופרוסת לחם רטובה וטוחנים לתערובת קצוצה .
  • מניחים את הבשר בקערה ומוסיפים את תערובת הבצל הקצוצה.
  • מוסיפים גם ביצה ותבלינים.
  • מחממים בסיר מעט שמן
  • מטגנים את הקציצות להשחמה קלה משני הצדדים .
  • מוציאים ושומרים בצד.
  • באותו הסיר מטגנים את תפוחי האדמה והגזר טיגון קל עד להזהבה של תפוחי האדמה.
  • משלבים את שאר המרכיבים – בצל,שום, קישוא,פול וממשיכים לטגן מספר דקות
  • משלבים את הסילאן היין , רכז הרימונים,מלח פלפל ומעט מים.
  • מסדרים יפה את הקציצות בתוך הרוטב ,לאחר שהסיר רותח מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 40 דקות. בודקים שלא חסר נוזלים – לא להוסיף הרבה מים !

  • אם רוצים לקבל השחמה יפה 10 דקות אחרונות לפני ההגשה מכניסים לתנור 180 מעלות ללא מכסה.
  • מגישים ישירות לשולחן

מתכון קציצות חגיגי – סיר קציצות שחומות עם פול וירקות

האתר לרכישת הסירים האיכותיים של פנסופל- כאן 

מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים

 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments