הכנתי השבוע סלמון צלוי טרי כמובן
אצלנו מאוד אוהבים סלמון .
פילה סלמון טרי זו מנה נפלאה עשירה ומאוד בריאה.
השבוע הכנתי מנה כזו נהדרת לבני הבית
שהייתי חייבת לשתף במתכון
לצד הדג הגשתי צ’יפס בטטה שהכנתי בתנור
ורוטב של שמנת חמוצה ששידרג לי את המנה בטעם
יצא מושלם
אז קדימה
רוצו לקנות פילה סלמון
בעדיפות כמובן על טרי
לתכינו מנה כמו במסעדה אצלכם בבית
טעים בריא וקל להכנה
המצרכים-
2-4 פילטים כל אחד כ- 200 גר’
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית
לרוטב שמנת –
שמנת חמוצה
2 בצלי ירוקים החלק הירוק
שן שום אחת
מלח
פלפל שחור
צ’יפס בטטה –
2 בטטות בינוניות
כרבע כוס שמן זית
מלח גס
מעט בזיליקום יבש /אורגנו/טימין
פלפל שחור גרוס
חצי כפית שום גבישי
אופן ההכנה –
מתחילים בהכנת צ’יפס בטטה כי הוא לוקח יותר זמן.
פורסים את הבטטה המקופלת לפרוסות כמו צ’יפס.
מערבבים בקערה שמן זית עם התבלינים .
מפזרים על גבי נייר אפייה .
מכניסים לתנור 180 מעלות כחצי שעה.
הופכים באמצע האפייה ,את הצ’יפס בזהירות שלא יתפרק.
רוטב השמנת –
מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.-אפשר במוט בלנדר.
את פילה הסלמון מברישים בשמן זית מלח ופלפל שחור.
מחממים תנור על 200 מעלות.
מחממים מחבת כבדה שאפשר להכניס לתנור.
צולים את הדג עם הצד של העור כ- 2 דקות.
בזמן הצלייה מהדקים עם כף רחבה את הדג למחבת כדי שלא יתכווץ.
אחרי הצלייה הקצרה,
מכניסים לתנור להמשך צלייה על 200 מעלות עוד כ- 7-10 דקות.
תבדקו לא לייבש את הדג.!!! כל תנור יש לו חוזק אחר.
מגישים צלחת כמו זו שבתמונה
קצת בצל ירוק קצוץ מעל
מנה נפלאה מאוזנת וטעימה
עוד המון מתכונים לדגים
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “