מתכון עוגת שכבות נס קפה – ריבועי בצק פריך מרנג נס קפה ואגוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שכבות נס קפה – ריבועי בצק פריך מרנג נס קפה ואגוזים

עוגת שכבות נס קפה היא עוגת הילדות שלי.

המתכון המקורי הוכן עם בצק שמרים פריך . (כאן מתכון מתאים לבצק שמרים פריך )

ואם אתם ממש אוהבים מתכונים נוסטלגיים של ילדות כנסו כאן –

מתכונים נוסטלגיים 

נשארו לי חלבונים ממתכון אחר והחלטתי שאני מכינה עוגת שכבות נס קפה , אבל הפעם עם בצק פריך שהוא הרבה יותר מהיר וקל לעבודה.

שכבות בצק פריך מעולה שמתמזג נפלא עם המרנג והאגוזים.

פינוק מושלם ליד הקפה,

ארבע שכבות בצק דק וביניהם מלית קפה נפלאה בשילוב אגוזים טחונים ושכבת מרנג מלמעלה שמתפצפצת בפה – פשוט תענוג !

הכנתי את העוגה על גבי נייר אפייה בתבנית של התנור. (בערך גודל של חצי תבנית )

גודל העוגה בערך 20/28 כמו תבנית מלבנית בינונית

לאחר האפיה חותכים את העוגה לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה.

עם החלמונים שנשארו תוכלו להשתמש להכנת בצקי שמרים, קרם פטיסייר, קרם לימון

קרם בורלה ועוד… ואפשר גם להקפיא .

סירטון הדרכה למטה !

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם 

לוחצים כאן ומתחילים לעקוב !

המצרכים-

לבצק-

130 גר' חמאה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס מים

קורט מלח

2 כפות סוכר

340 גר' קמח

חצי שקית אבקת אפייה

שקית וניל

גרידה מלימון

למרנג-

4 חלבונים

שקית אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס סוכר

2 כפות נס קפה

חופן אגוזים טחונים לפיזור מעל המרנג

אופן ההכנה-

  • מערבבים בקערה חמאה רכה ,סוכר, וכל יתר הנוזלים.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מכניסים למקרר לקירור לפחות שעתיים אפשר גם לילה
  • מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים וכל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן דק מאוד.
  • כל מלבן מרודד מחלקים ל- 2 – סה"כ מתקבלים 4 מלבנים בגודל תבנית מלבנית בינונית.
  • מכניסים את הבצקים המרודדים למקרר לחצי שעה, או אפילו לפריזר לכמה דקות .
  • מחממים תנור על 175 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב כאשר משלבים לקראת הסוף גם את הנס קפה ואינסטנט פודינג. מחלקים את המרנג ל- 4 כמויות שוות.
  • מניחים את הנייר עם הבצק על תבנית תנור. מורחים מחצית הבצק במרנג,מפזרים אגוזים וסוגרים עם החצי השני של הבצק.

  • מורחים בעוד שכבת מרנג ומכסים בבצק נוסף וכך עוד פעם כאשר שכבה אחרונה מורחים במרנג.
  • 4 שכבות בצק ו – 4 שכבות מרנג.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שהמרנג זהוב יפה.
  • לאחר שהתקררה מעט ,חותכים את העוגה לקוביות בעזרת סכין לחה.

נרשמים לערוץ היוטיוב שלי מתנות קטנות !

כאן תוכלו לראות את כל תהליך הכנת העוגיות – לוחצים לצפייה !

  • אם רוצים להכין את העוגיות פרווה – מחליפים חמאה בתחליפים ושמנת מתוקה –  בקרם קוקוס או שמנת צמחית או מים .

אהבתם את המתכון – אשמח לשמוע ממכם תגובות כאן למטה

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 

הכנתם את המתכון ?

מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food – עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות