מתכון מדוייק לפחזניות – בציפוי קראמבל מפנק הכי טעים שיש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

את המתכון הזה אתם תכינו שוב ושוב

מתכון מדוייק לפחזניות ממש בקלות ובהצלחה.

רק תעקבו אחרי ההוראות ותמדדו במדוייק לפי גרמים – פשוט תשקלו !

הכנתי פחזניות ביס הפוכות – ככה אני מגישה אותן.

לאחר האפייה – הופכים וממלאים את הפחזנית מהתחתית ואז מניחים הפוך עם הקראמבל בתחתית, ועוד קצפת מלמעלה  ביס שהוא תענוג !

לעוד המון מתכונים מתוקים לעוגיות ועוגות פרווה תלחצו כאן 

עם אפשרות לפרווה !

המצרכים-
125 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
125 גר’ חלב/מים לפרווה/חצי כוס מדידה
125 גר’ מים/חצי כוס מדידה
10 גרם מלח/כפית
140 גרם קמח/כוס מדידה
4 ביצים L

קראמבל:
90 גרם סוכר חום
90 גרם קמח
90 גרם חמאה /נטורינה רכה

לקצפת-

500 מ”ל שמנת מתוקה/צמחית לפרווה

3 כפות אבקת סוכר /אינסטנט פודינג

כף מחית וניל

אופן הכנה-
נתחיל מהכנת הקראמבל: בקערת המיקסר עם וו גיטרה נשים את כלל החומרים ונערבל עד לאיחוד. נרדד בין 2 ניירות אפייה ונעביר להקפאה למשך מספר דקות.

בזמן הכנת תערובת הפחזניות נוציא מהמקפיא ונחתוך לעיגולים בגודל זילוף הפחזנית כך שיכסה את הזילוף
הכנת הפחזניות-

בסיר נביא לרתיחה נוזלים, חמאה/נטורינה ומלח.
לאחר הרתיחה נוסיף את הקמח בבת אחת ונכבה את האש באינדוקציה (על גז להשאיר חצי דקה על אש ממש ממש נמוכה)
נערבב עד לאיחוד הקמח וקבלת בצק ונעביר למיקסר עם וו גיטרה ונערבל מעט להתקררות.
נוסיף את הביצים בהדרגה ונשמור כמחצית מהביצה האחרונה בצד.
במידה והבצק שהתקבל קשה – נוסיף גם את היתרה- לי הספיקו שלוש וחצי ביצים.
נעביר את תכולת הבצק רבוך לשקית זילוף ונזלף ברווחים. נניח על הבצק דיסקית קראמבל

מעל הזילוף של הפחזנית ונשטח בעדינות.
אפייה: חימום מראש על 170 מעלות טורבו למשך 25-30 דק׳ (הפחזניות צריכות להיות אפויות היטב). נוציא להתקררות מהתנור.
לאחר שהפחזניות  התקררו נכין קצפת ונזלף בעזרת שקית זילוף לתחתית הפחזנית נקשט בפרח קצפת למעלה.

לסירטון ההכנה באינסטוש שלי

 

את אלו הכנתי כרגילות גדולות יותר – חציתי במרכז וזילפתי קרם

  • כמובן שאפשר להכין את הפחזניות רגיל ללא קראמבל ולזלף עם צנטר כוכב
  • להכנת קרם דיפלומט למילוי – כנסו כאן 

עוגות – מאגר ענק של מתכונים לכל סוגי העוגות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן  להצטרף לווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מוזמנים לראות סירטון ההכנה גם עמוד שלי –

מתנות קטנות האינסטגרם

 

 

*כל הזכויות שמורות למתנות קטנות בלוג אוכל

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments