מתכון לקציצות עוף רכות שיגעון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבוע הכנתי קציצות עוף רכות שיגעון

הן יצאו כל כך טעימות שהייתי חייבת לצלם ולשמור את המתכון כדי לשתף כאן.

ברוטב שמתי גם שעועית ירוקה אפשר להחליף גם באפונה ירוקה .

הקציצות מאוד עשירות וטעימות – גם הילדים שמחים לקבל כזו צלחת ומחסלים.

את הקציצות אפשר להכין רק מטוגנות.

אבל בתוך הרוטב זה מושלם .

המצרכים –

לתערובת קציצות –

חצי קילו עוף טחון (גם אם יש לכם בקר או הודו אפשרי בהחלט )

בצל

תפוח אדמה קטן

גזר קטן

ענף סלרי -ללא עלים.

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

שן אחת שום

ביצה

2 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

מעט בזיליקום יבש

לרוטב –

בצל פרוס

ענף סלרי קצוץ

2-3 ענפי שמיר

עגבנייה חתוכה לקוביות

תפוח אדמה 1-2 קוביות

בטטה קטנה לקוביות או גזר

שן שום כתושה

כף גדושה רסק עגבניות

כפית סילאן -לאיזון טעמים לא חובה

חצי כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

מעט עלי בזיליקום טרי

חופן שעועית ירוקה (קפואה)

אופן ההכנה –

להכנת תערובת הקציצות

טוחנים במעבד מזון או קוצץ ירקות את הבצל עם השום, סלרי, פטרוזיליה ושמיר.

מוסיפים לקערה עם הבשר הטחון .

מערבבים היטב.

מוסיפים ביצה ותבלינים.

מכינים את הרוטב –

בסיר סוטאז’ מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים סלרי ,שום ושמיר .

מוסיפים עגבנייה ושום.

מערבבים קלות ומוסיפים את הירקות – מלבד השעועית  ,תבלינים וכוס מים.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה .

בינתיים מחממים מעט שמן במחבת .

מטגנים את הקציצות משני הצדדים – לא חייבים טיגון ארוך להשחים מעט.

מעבירים את הקציצות לתוך הסיר . מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה.

מוסיפים את השעועית ומבשלים עוד כ- 20 דקות  .

בתאבון

על קוסקוס או אורז זה מושלם !

שבת נעימה וטעימה

 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments