
השבוע הכנתי קציצות עוף רכות שיגעון
הן יצאו כל כך טעימות שהייתי חייבת לצלם ולשמור את המתכון כדי לשתף כאן.
ברוטב שמתי גם שעועית ירוקה אפשר להחליף גם באפונה ירוקה .
הקציצות מאוד עשירות וטעימות – גם הילדים שמחים לקבל כזו צלחת ומחסלים.
את הקציצות אפשר להכין רק מטוגנות.
אבל בתוך הרוטב זה מושלם .
המצרכים –
לתערובת קציצות –
חצי קילו עוף טחון (גם אם יש לכם בקר או הודו אפשרי בהחלט )
בצל
תפוח אדמה קטן
גזר קטן
ענף סלרי -ללא עלים.
חופן שמיר
חופן פטרוזיליה
שן אחת שום
ביצה
2 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
מעט בזיליקום יבש
לרוטב –
בצל פרוס
ענף סלרי קצוץ
2-3 ענפי שמיר
עגבנייה חתוכה לקוביות
תפוח אדמה 1-2 קוביות
בטטה קטנה לקוביות או גזר
שן שום כתושה
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סילאן -לאיזון טעמים לא חובה
חצי כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
מעט עלי בזיליקום טרי
חופן שעועית ירוקה (קפואה)
אופן ההכנה –
להכנת תערובת הקציצות
טוחנים במעבד מזון או קוצץ ירקות את הבצל עם השום, סלרי, פטרוזיליה ושמיר.
מוסיפים לקערה עם הבשר הטחון .
מערבבים היטב.
מוסיפים ביצה ותבלינים.
מכינים את הרוטב –
בסיר סוטאז’ מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים סלרי ,שום ושמיר .
מוסיפים עגבנייה ושום.
מערבבים קלות ומוסיפים את הירקות – מלבד השעועית ,תבלינים וכוס מים.
מכסים ומעבירים לאש נמוכה .
בינתיים מחממים מעט שמן במחבת .
מטגנים את הקציצות משני הצדדים – לא חייבים טיגון ארוך להשחים מעט.
מעבירים את הקציצות לתוך הסיר . מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה.
מוסיפים את השעועית ומבשלים עוד כ- 20 דקות .
בתאבון
על קוסקוס או אורז זה מושלם !
שבת נעימה וטעימה
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “