מתכון לקובנה חגיגית – קובנה מאפה שמרים חלומי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קובנה עוגת לחם תימנית במרקם של בריוש צרפתי .

מאפה שמרים שאי אפשר לעמוד בפניו – בצק בסיסי של לחם

שמקפלים לתוכו שומן כמו בבצק שמרים כרוך .

במקור מכינים קובנה עם סמנה, שזו חמאה מזוקקת.

אך אפשר להכין עם חמאה רגילה ואם רוצים להתאים את המאפה לארוחה בשרית – מכינים עם נטורינה – תחליף חמאה לפרווה.

קובנה יפיפייה כזאת במרכז שולחן החג – תשמח את האורחים.

מנסיון , היא מתחסלת לפני שמתחילים לאכול …

את הבצק אפשר גם להעשיר בתבלינים כמו זרעי קימל, זרעי שומר ,אניס, קצח, מה שאוהבים,

או להשאיר נטורל ללא תבלינים.

אני ניסיתי להכניס הפעם לבצק תבלין שאני מאוד אוהבת במאפים והוא דווקא בא מהמטבח העיראקי- חוויאג' לאפייה (את התבלין ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)

יש לו ארומה נהדרת שמתאימה מאוד למאפי שמרים.

הקובנה יצאה בטעם וריח נפלא ואני ממש ממליצה !

קובנה תימנית – עיראקית – מיזוג גלויות בשולחן החג

מתכון לקובנה חגיגית – קובנה מאפה שמרים חלומי

מה צריך ?

סיר ג'חנון קוטר 20-22 משומן היטב ובתחתית נייר אפייה

המצרכים –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כפית מלח

כפית חוויאג' לאפייה (אפשר כל תבלין אחר ואפשר בלי !)

3 כפות שמן

כ- 400 מ"ל מים

למריחה –

100 גר' נטורינה רכה (או חמאה לחלבי)

אופן ההכנה –

  • בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה , סוכר ,שמרים,מים ומתחילים ללוש לישה איטית.
  • משלבים את השמן והמלח לאחר 2-3 דקות.
  • ממשיכים בלישה כמה דקות עד לקבלת בצק רך וחלק מעט דביק
  • משלבים את תבלין החוויאג' ומערבלים עוד כדקה.
  • מעבירים את הבצק מכוסה להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה עד שעה וחצי תלוי בטמפרטורות שיש בחוץ.
  • מורידים את הנפח ומחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים.
  • מכדררים לעיגולים ומניחים בצד.
  • מרדדים כל חלק על משטח משומן מעט למלבן דק ככל האפשר.
  • מורחים את הנטורינה/חמאה על כל המלבן ומקפלים ל2.
  • מורחים עוד שכבה של נטורינה/חמאה ואז מגלגלים לכרוכית ומסובבים לשבלול.
  • תוכלו לראות את התהליך בסירטון למטה.
  • מניחים בתוך הסיר את השבלולים.
  • סוגרים עם המכסה ומתפיחים כשעה ורבע .
  • מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות
  • מכניסים את הקובנה מכוסה עם המכסה של הסיר – לאחר חצי שעה מורידים את המכסה וממשיכים באפייה.
  • אפייה של כ- 40-50 דקות או עד שרואים שהמאפה מזהיב יפה.

וואוו איזה מאפה מרשים וטעים סוף הדרך

תכינו ותפתיעו את המשפחה !

מתנות קטנות באינסטגרם 

מתכון לקובנה חגיגית – קובנה טעימה אש

שנה טובה וחג שמח !

מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים

מאפי שמרים – כל המתכונים שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 

תגובות

תגובות