מתכון לעוף ממולא באורז ובונוס , בצלים ממולאים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי בחג עוף ממולא באורז עשיר ומתובל וסביבו בצלים ממולאים ,תפוחי אדמה וירקות.

תבנית מרהיבה עשירה וחגיגית.

והטעם פשוט מושלם . ארוחה מעולה וטעימה בכל מצב – חג או שבתות.

אין אחד לא אוהב.

עוף צלוי ועסיסי במלית נהדרת של אורז מתובל בעשבי תיבול ועוד דברים טובים.

הכנתי מילוי לעוף ולאחר שהכנסתי את המילוי לתוך העוף נשארה כמות יפה מהמילוי.

לקחתי 2 בצלים שמתי במיקרו עד לריכוך, אחר כך , הפרדתי את הגלדים.

הכנסתי מילוי פנימה ויחד עם העוף נכנסו לאפיה גם הבצלים הממולאים.

יצאה תבנית מרהיבה שלא לדבר על הטעם – יצא מושלם.

המצרכים-

עוף גדול

תיבול לעוף-

כף פפריקה מתוקה

כפית אבקת שום

3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

3 כפות רוטב טריאקי/סויה

פלפל שחור גרוס

מעט טימין יבש /בזיליקום יבש

למילוי –

כוס אורז יסמין/עגול

בצל גדול קצוץ

חצי כוס כרישה קצוצה

עשבי תיבול ירוקים קצוצים

פטרוזיליה ושמיר

ענף סלרי עלים קצוץ דק

חופן בשר טחון כ- 100 גרם(לא חובה- אפשר ללא בשר)

חופן מסמרי שקדים או צנוברים (2-3 כפות) קלויים קצת על מחבת.

1/4 כוס חמוציות

מלח

פלפל שחור

כף סילאן/דבש

חצי כפית בהרט/ראס אל חנות

לתחתית התבנית בסיר –

בצל גדול פרוס

בצל אדום פרוס

עגבניה גדולה פרוסות /עגבניות שרי

רבע דלורית חתוכה לקוביות

2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות

כרשה חתוכה

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור

מעט שמן זית

זילוף של סליאן או דבש

מעט בזיליקום יבש/טימין

 

אופן ההכנה –

מנקים את העוף .

מערבבים את חומרי המרינדה של העוף ומורחים היטב סביב.

מכניסים למקרר עד להכנת המילוי.

שוטפים היטב את האורז ומסננים.

מעבירים לקערה.

מטגנים את הבצל והכרישה עם 3-4 כפות שמן.

מוסיפים בשר טחון ומאדים כמה דקות.

מעבירים את הכל לקערה עם האורז.

קוצצים את כל עשבי התיבול ומוסיפים גם כן לקערה.

מערבבים הכל כולל תבלינים.

ממלאים את העוף בתערובת האורז.

מה שנשאר ממלאים בצלים –

מרתיחים 2 בצלים עד שמתרכך אפשר לעשות זאת במיקרו.

מורידים ומפרידים את הגלדים של הבצל.

ממלאים כל בצל בתערובת של האורז.

מכינים את התבנית לעוף- אני מכינה בסיר רוסטר – תחילה על הגז ואחר כך נכנס לתנור.

מטגנים בצל גדול, ומוסיפים כרשה חתוכה ,2-3 שיני שום פרוסות, עגבניה גדולה חתוכה.חתיכות דלורית, פרוסות תפוחי אדמה ותבלינים.

מניחים את העוף במרכז, סביבו את הבצלים.

מוזגים כ- 2 כוסות מים רותחים.

מכסים את הסיר ולאחר שרותח היטב מעבירים לתנור 180 מעלות כשעה וחצי  שעתיים.

בזמן האפיה בתנור – בודקים אם חסר נוזלים ומוסיפים עוד קצת מים רותחים.

בסיום, אפשר להשאיר עוד 10 דקות ללא מכסה על מצב גריל להשחמה יפה לפני ההגשה.

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

וכאן שווה ומומלץ לעקוב –  מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments