מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה ותותים
הכנתי בסופשבוע מאפה שמרים יפיפה במילוי גבינה ושילוב של תותים בתוך המלית.
יצא מאפה משגע וטעים
עכשיו שהתותים כבר כאן אפשר לשלב אותם בקינוחים ואני מאודד אוהבת אותם בקינוחים שלי…
בצק שמרים נהדר וקלאסי המילוי גבינה עם קרם וניל יחד ושילוב של תותים חתוכים בתוך הגבינה יצר עוגה בטעם והמרקם ממש כמו סופגנייה.
התותים נמסים בתוך העוגה ונוצר טעם של ריבת תותים וזה נפלא.
יחד עם בצק שמרים נהדר זה מאפה נפלא.
לא אוהבים תותים ? תוכלו לשלב צימוקים, אוכמניות או שוקולד צ’יפס.
בצק של חצי קילו קמח הוא להכנת 2 מאפים או קראנצ’ים גדולים.
הכנתי עוגה אחת עם מילוי גבינה
ועוגה אחת עם מילוי שוקולד.
המצרכים –
לבצק –
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים או כף יבשים
1/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
120 גרם חמאה
ביצה
כפית מחית וניל
גרידה מלימון
כ- כוס חלב
המילוי לעוגה אחת – חצי מכמות הבצק
250 גרם גבינה לבנה + חצי גביע שמנת חמוצה
(שמהם אני יוצרת גבינה למאפים- מנקזת את הנוזלים לילה)
רבע כוס סוכר
גרידה מלימון
לקרם וניל-
כוס חלב
כפית מחית וניל
רבע כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
ביצה
3-4 תותים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה –
הכנת הבצק –
מניחים בקערת המיקסר שמרים עם חצי כוס חלב וכף מהסוכר.
מערבבים טוב ונותנים לתערובת לתפוח כ- 10 דקות.
משלבים את שאר המרכיבים מלבד החמאה ומתחילים בלישה.
תוך 2 דקות משלבים גם את החמאה בקוביות.
נותנים למיקסר ללוש עוד כ- 8 דקות עד שהבצק הופך חלק וגמיש.
מוציאים את הבצק לקערה משומנת ומכסים ונותנים לבצק לתפוח חצי שעה.
אחר כך מכניסים למקרר לכמה שעות. או לילה.
מחלקים את הבצק ל- 2
מכל חלק יוצרים עוגה אחת כמו בתמונה.
אופן הכנת המילוי-
שמים את הגבינה והשמנת על נייר סופג לילה במקרר כדי שיגירו נוזלים.
מערבבים עם הסוכר וגרידת הלימון.
מכינים קרם וניל-
בקלחת מחממים חצי כוס חלב עם סוכר ווניל.
מערבבים את חצי הכוס הנותרת עם קורנפלור עד שנמס ומוסיפים ביצה.
טורפים היטב.
מורידים את החלב מהאש ומערבבים לתוך החלב בהדרגה את תערובת הביצה.
מחזירים לאש לבישול של כמה דקות עד שמסמיך והופך לקרם.
מקררים היטב.
מערבבים לתוך הקרם את הגבינה.
פותחים את הבצק למלבן גדול ודק.
מורחים על שני הקצוות את מלית הגבינה.
מפזרים את התותים וחוצים באמצע.
מגלגלים כל חלק לגליל.
מלפפים את שני הגלילים כמו בורג, וסוגרים לצורת עוגה עגולה.
מעבירים לתבנית תנור על גבי ניר אפיה .
תפיחה של כשעה.
מורחים בביצה ומפזרים גבישי סוכר (לא חובה)
אפייה על 180 מעלות 30-40 דקות
** במידה ולא בא לכם להשקיע במלית כמו שלי עם קרם וניל
תכינו מלית גבינה סטנדרטית לעוגת שמרים –
300 גרם גבינה למאפים כמו טוב טעם / טבורוג /ריקוטה
2 כפות גבינה לבנה רגילה /או גבינת שמנת
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ביצה
כף קורנפלור
גרידה מלימון
מגישים עם אבקת סוכר
איזה עוגה משגעת ומרשימה האורחים שלכם ישתגעו.
סרטון הכנה תוכלו לראות כאן בעמוד האינסטגרם שלי
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר