
עוגיות מלוחות נהדרות שכדאי שתהייה לכם תמיד קופסא כזו במזווה.
אנחנו אוהבים להתפנק בשעות הערב בנישנוש מלוח עם אבטיח ופירות הקיץ
וגם עם הקפה של אחר הצהריים.
ממש בקלות מכינים עוגיות פריכות וטעימות.
בעוגיות שהכנתי שילבתי קימל כי אני ממש אוהבת וכמובן המון שומשום בציפוי .
כמו כן החלפתי חצי מהקמח בקמח כוסמין מלא (לא חובה).
בצק פריך, טעים ונמס בפה.
את העוגיות הכנתי פרווה עם נטורינה במקום חמאה ,
שיתאים לכולם כי אצלי יש אלרגיים למוצרי חלב.
אני שמתי בתערובת הבצק, מחצית מהקמח , קמח כוסמין מלא -אפשר להכין רק עם קמח רגיל
במידה ורוצים להכין טבעוני- במקום ביצה לטבול במים מעורבבים עם מעט סילאן.
מתנות קטנות האינסטגרם
המצרכים-
850 גר’ קמח -(קילו קמח פחות כוס )
שמתי חצי קמח לבן רגיל וחצי קמח כוסמין מלא
200 גר’ נטורינה/חמאה רכה
כוס שמן
כוס מים
כף גדושה מלח (20 גר’)
2 כפות סוכר
שקית אבקת אפייה
2 כפות גדושות זרעי קימל (אם לא אוהבים אפשר קצח או חצי כוס שומשום )
כפית קימל טחון (כורייה)
לציפוי- ביצה טרופה
קערה עם כוס שומשום
אופן ההכנה –
- אפשר ללוש בקערה ידנית או להכניס את כל המצרכים למעבד מזון/מיקסר וללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- מניחים את הבצק בצד ל 10 דקות מנוחה.
- יוצרים גלילים קטנים בקוטר ס”מ בערך ובאורך כ- 10 ס”מ
- טובלים בביצה ואחר כך בשומשום
- מניחים על נייר אפייה
- מכניסים לתנור 175 מעלות כחצי שעה או עד שרואים הזהבה יפה של המקלות.
- מאחסנים בקופסה אטומה .
מתכונים לשלל העוגיות אצלי באתר – ויש המון
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
האם אפשר להכין עם רק קמח כוסמין מלא?
תודה!