סמבוסק פיצה זה מאפה מטריף שכולם אוהבים
המצרכים-
כ- 150-200 גרם גבינת מוצרלה (או כל גבינה צהובה שיש)
רוטב מוכן לפיצה או תכינו –
לרוטב –
400 גרם – פחית של עגבניות קצוצות דק
2 שיני שום
חופן בזיליקום טרי
מעט אורגנו
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן ההכנה –
מכינים בצק פיצה
מכינים את הרוטב –
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת .
מוסיפים את הרוטב ו2 שיני שום קצוצות .
מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום.
נותנים עוד כמה דקות בישול עד שהרוטב מעט מצטמצם.
טוחנים במוט בלנדר למחית חלקה.
מוסיפים תבלינים .
מקררים היטב.
משמנים נייר אפיה .
פותחים כל כדור של בצק בעזרת ידיים משומנות לעיגול גדול.
מורחים 2-3 כפות נדיבות של הרוטב.
מעל הרוטב מפזרים גבינה ואם רוצים תוספת כמו זיתים שמים מעל.
סוגרים את העיגול לחצי ירח כמו סמבוסק.
כך עושים גם עם הכדור השני.
מברישים במעט שמן זית וזורים מעל המון שומשום.
קצת מהדקים אותו עם הידיים לבצק.
מניחים למנוחה כרבע שעה.
תנור מחממים 220 מעלות- חום עליון תחתון – לא טורבו.
מכניסים לאפייה של כ- 20 דקות או עד שרואים שהמאפים אפויים ם גם בתחתית.
מגישים חם חם .חותכים לפרוסות רחבות וזוללים.
איזה מאפה כייפי וטעים אין אחד שלא אוהב.
לסרטון הכנה כנסו לעמוד שלי באינסטגרם כאן
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר