
סלט קינואה עשיר וטעים ממש כמו במסעדות טובות.
מרכיבים טובים שיצרו סלט משובח – גם טעים גם בריא.
כולנו כבר יודעים את נפלאות הקינואה וכל היתרונות הבריאותיים שלה .
אנחנו אוהבים לשלב אותה גם בתבשילים חמים וגם בסלטים.
יובל פינק אותנו השבוע בסלט קינואה חם (ירקות שהוקפצו) קר- הוגש על מצע יוגורט-טחינה
עם פרורי גבינת עיזים .
מה יש לנו בסלט ?
שומר,דלורית בצל סגול, שעועית ירוקה טרייה וגם עשבי תיבול ירוקים.
ארוחה פשוט מושלמת , הסלט נפלא וטעים – הקינואה סופחת אליה את כל הטעמים ומתקבל סלט עשיר ומלא בטעמים טובים.
במידה ותרצו את הסלט ללא מוצרי חלב/טבעוני – פשוט תורידו את הגבינה והיוגורט – ותכינו טחינה במקום מצע היוגורט.
אתמול העלתי את התמונה של הסלט לסטורי אצלי באינסטוש – מוזמנים לעקוב אחרי לחצו כאן
הגיעו כל כך הרבה בקשות למתכון אז הנה הוא לפניכם !
מתכון לסלט קינואה עשיר וטעים
המצרכים –
כל הירקות חתוכים לקוביות קטנות–
שומר
רבע דלורית קטנה
חופן שעועית ירוקה טרייה (כ- 10-12 )
בצל סגול
חצי כוס קינואה אדומה
2-3 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה ,מעט נענע קצוצה/אפשר גם זעתר טרי למי שיש.
ניתן להוסיף למעלה – חופן גבינת עיזים מגוררת
להגשה טחינה יוגורט –
גביע יוגורט +2 כפות טחינה גולמית
מעט מלח.
אופן ההכנה –
- מבשלים את הקינואה במי מלח כ- 20 דקות כמו שמבשלים פסטה , מסננים ומניחים בקערה.
- מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים קלות את קוביות השומר והדלורית.
- לאחר 2 דקות הקפצה מוסיפים את קוביות הבצל והשעועית הירוקה.
- ממשיכים בהקפצה כ- 3-4 דקות, מורידים מהאש ומעבירים לקערה עם הקינואה.
- מתבלים עם מיץ לימון , מלח, ופלפל שחור. מוסיפים גם נענע קצוצה ופטרוזיליה.
- מערבבים את היוגורט עם הטחינה ומתבלים במעט מלח.
- מניחים את היוגורט בתחתית הצלחת .
- מסדרים יפה את הסלט מעל היוגורט ,מעל מפזרים את הגבינה המגוררת , זירזוף קטן של שמן זית ומגישים .
מתכון לסלט קינואה עשיר וטעים
אוהבים סלטים ?
מאגר מתכונים ענק !
מתכונים צמחוניים – מאגר ענק
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם