
סלט חצילים בטעם כבד זה סלט נפלא .
זה בעצם גרסה צמחונית לכבד קצוץ
בילדותי אמא הייתה מכינה את הסלט מידי שבוע , אבל תמיד זוכרת את השמן מהחצילים המטוגנים ולכן לא התחברתי לסלט הזה במשך השנים ולא הכנתי הרבה.
בזמן האחרון אני מכינה כמעט כל שבוע את הסלט והוא פשוט נפלא .
כולם אוהבים אותו – מתאים לצמחוניים וגם מעולה לשולחן הסלטים
והנה עוד רעיון להכין עם חציל שהוא הירק האהוב עלי במטבח.
אני אופה את החצילים ולא מטגנת.
הסלט יוצא מצויין !
מצרכים הכי פשוטים וזמינים במטבח
המצרכים –
2 חצילים -(תבחרו קלים)
2 בצלים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה –
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ- ס”מ .
אפשר גם לקלף את החציל(רק אם מפריע לכם הקליפה)
מניחים על נייר אפייה בתבנית של התנור .
מברישים או מרססים בשמן זית
ממליחים מעט.
מכניסים לאפייה על 190 מעלות .
בזמן האפייה להפוך לצד שני.
לאחר כ- 20-30 דקות בודקים שהחצילים שחומים ואפויים ואפשר להוציא מהתנור.
מקררים היטב.
מכינים במקביל בצל קצוץ מטוגן במעט שמן זית לקירמול יפה וגם מבשלים את הביצים לקשות.
לאחר שהכל מתקרר אפשר להכין את הסלט.
מכניסים למעבד מזון וטוחנים הכל יחד.
טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
שומרים בקירור
נשמר לפחות 3-4 ימים.
אפשר להוסיף מעט מיץ לימון ויש כאלה שמוסיפים כפית מיונז .
BWER is Iraq’s go-to provider for weighbridges, ensuring durability, accuracy, and cost-efficiency in all weighing solutions, backed by exceptional customer support and maintenance services.