מרק עוף – “האנטיביוטיקה” הטבעית.
אצלנו המרק הכי אהוב בבית ואני בטוחה שגם ברוב הבתים.
וכשרוצים לפנק מכינים גם קניידלך , בפסח אני מכינה כמעט מידי יום.
מתכון לקניידלך הכי שווים שאכלתם – רכים ואווריריים !
את הקניידלך אני מכינה מתובלים בבצל ועשבי תיבול – מעניק עוד טעם וארומה – אם רוצים אותם רגילים מכינים ללא הבצל ועשבי התיבול.
הסוד לרכות ואווריריות של הקניידלך – הוא בבצק רבוך כמו שעושים פחזניות ולחמניות של פסח.
איך מכינים קניידלך לפסח ?
מצרכים להכנת קניידלך-
1 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח מצה
1/4 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
תוספות (לא חובה)-
1 כף בצל קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1כף שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה-
להרתיח את המים והשמן בסיר, לאחר הרתחה להוריד מהאש ולהוסיף מיד כוס קמח עם אבקת אפיה, לערבב היטב ולהוסיף את הביצים ואת התבלינים הבצל הפטרוזיליה והשמיר
.
להשהות את התערובת מעט בצד כ-15 דקות.
בינתיים להרתיח בסיר מים עם מלח ( אפשר עם כף אבקת מרק ללא מונוסודיום).
ליצור עיגולי קניידלך , מהכמות יוצאים כ-30 .
לבשל במים הרותחים כ-8-10 דקות.
לסנן . אפשר להגיש במרק .
אפשר להוסיף אותם לתבשילים כמו צלי עוף .לקראת סוף הבישול להכניס את הקניידלך לבישול ( לא צריך לבשל אותם לפני כן).
הקניידלך סופגים את טעם התבשיל ומתמזגים נהדר.
מתכון למרק עוף קלאסי-
2-4 כרעי עוף או חלקים אחרים מנוקים מעור ושומן
2 גזרים חתוכים לקוביות
קישוא חתוך לקוביות
בטטה קוביות
רבע דלורית
בצל חתוך
חופן נדיב עלי שמיר כחצי צרור
חופן עלי סלרי 3-4 חתוכים
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
מרתיחים הרתחה ראשונית את העוף ושופכים את המים.
ממלאים שוב את הסיר עד ל- 3/4 גובה.
לאחר שהמים רתחו מוסיפים את כל המצרכים.
מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
בתאבון 🙂
כמה פשוט ככה טעים
אנטיביוטיקה של הטבע !
מתכון למרק עוף
מתכון לקניידלך רכים עסיסיים
כל המתכונים של המטבח היהודי אשכנזי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !