איך שמתחילים להריח את הסתיו והחורף קצת אחרי החגים,
מתבשל אצלי כמעט מידי יום מרק .
כל פעם שילוב אחר וכל פעם בטעם אחר.
שילוב של עדשים עם ירקות זה השילוב האידיאלי למרק שכולם שמחים לקבל לצלחת.
הוא צמחוני עשיר בטעמים משביע וברור שמאוד טעים.
כל ירק שנכנס וכל עשב תיבול ירוק משאיר את טעמו בתוך המרק.
איך צורך בכל מיני אבקות מרק או תבלינים מיוחדים.
תנו לירקות לתת את טעמם.
ואיך הירקות נותנים את הטעם ?
ע”י צלייה וטיגון של הירקות לפני הוספת המים .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
עגבנייה בשלה
תפוח אדמה קטן
בטטה קטנה
רבע פלפל אדום
גזר 1-2
דלורית קוביות כחצי כוס
קישוא
רבע צרור שמיר
3 ענפי סלרי עלים טרי
רבע צרור פטרוזיליה
כוס עדשים לשטוף ולסנן (שמתי כתומות אפשר אחרות )
מלח
פלפל שחור
מעט כמון – לא חובה
אופן ההכנה –
קוצצים את הירקות לקוביות .
מחממים בסיר 2 כפות שמן .
מתחילים עם הבצל ומזהיבים אותו מעט כמה דקות.
אחר כך מוסיפים את כל הירוקים פרוסים דק.
צולים כדקה ומוסיפים את קוביות הירקות.
לבסוף את השום והעגבנייה .
לאחר שהכל נצלה היטב כ 5 דקות , מוסיפים מים כליטר וחצי .
מוסיפים את העדשים ותבלינים .
תבלינים זה לפי טעם אישי אפשר מה שאוהבים.
מבשלים כ- 40 דקות.
אני ממליצה לטחון במוט בלנדר חלק מהמרק להסמכה וטעם עמוק יותר.
תהנו
בתאבון
ומאחלת שיהיו לנו רק בשורות טובות אמן!
מתכונים לכל סוגי המרקים שלי
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
כשאת רושמת להוסיף תחילה את הירקות הירוקים את מתכוונת לפטרוזיליה , שמיר והסלרי ? בד״כ אני מוסיפה בסוף הבישול כדי שלא יהיה מושי , אשמח להסבר