מתכון ללחמניות שמינייה בטעם בייגלה ירושלמי
ללא ביצים
פרווה – טבעוני לחלוטין !
השבת הזו תכינו אותן הן ממש טעימות .
לכל אוהבי השומשום אני ממליצה .
לחמניות שיוצאות רכות כמו ענן .
בקיץ מאפי השמרים יוצאים ממש מושלמים.
התפיחה נהדרת והתוצאות תמיד מוצלחות .
מתכון פשוט וקל
המצרכים –
קילו קמח לחם/חלה (או רגיל)
50 גר’ שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
רבע כוס שמן זית
כף מלאה (20 גר’) מלח
2 וחצי עד 3 כוסות מים
צלחת עם כ- 2 כוסות שומשום +חצי כפית מלח
צלחת עם כוס מים +כף סילאן
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר נכניס את כל המרכיבים, כאשר את המים נוסיף בהדרגה – תחילה 2 וחצי כוסות ואם צריך נוסיף עוד.
נפעיל את המיקסר על פעולת לישה איטית כ- 10 דקות .
בצק צריך להיות רך וגמיש.
נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה .
נתפיח שעה.
נוריד את הנפח נכדרר וניתן לבצק מנוחה של 10 דקות.
נחלק ל-12-15 חלקים.
נכסה במגבת ונתחיל ליצור לחמניות שמינייה
סרטון הכנה שלי כאן
לאחר גלגלנו את כל הלחמניות , טובלים כל לחמנייה בקערת המים ואחר כך בשומשום.
מניחים על נייר אפייה .
התפחה של עוד כחצי שעה.
אפייה 180 מעלות כחצי שעה עד שהלחמניות מזהיבות
בהצלחה