מתכון ללחמניות שמינייה בטעם בייגלה ירושלמי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מתכון ללחמניות שמינייה בטעם בייגלה ירושלמי 

ללא ביצים

פרווה – טבעוני לחלוטין !

השבת הזו תכינו אותן הן ממש טעימות .

לכל אוהבי השומשום אני ממליצה .

לחמניות שיוצאות רכות כמו ענן .

בקיץ מאפי השמרים יוצאים ממש מושלמים.

התפיחה נהדרת והתוצאות תמיד מוצלחות .

מתכון פשוט וקל

המצרכים –

קילו קמח לחם/חלה (או רגיל)

50 גר’ שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

1/3  כוס סוכר

רבע כוס שמן זית

כף  מלאה (20 גר’) מלח

2 וחצי עד 3 כוסות מים

צלחת עם כ- 2 כוסות שומשום +חצי כפית מלח

צלחת עם כוס מים +כף סילאן

אופן ההכנה –

לקערת המיקסר נכניס את כל המרכיבים, כאשר את המים נוסיף בהדרגה – תחילה 2 וחצי כוסות ואם צריך נוסיף עוד.

נפעיל את המיקסר על פעולת לישה איטית כ- 10 דקות .

בצק צריך להיות רך וגמיש.

נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה .

נתפיח שעה.

נוריד את הנפח נכדרר וניתן לבצק מנוחה של 10 דקות.

נחלק ל-12-15 חלקים.

נכסה במגבת ונתחיל ליצור לחמניות שמינייה

סרטון הכנה שלי כאן

לאחר גלגלנו את כל הלחמניות , טובלים כל לחמנייה בקערת המים ואחר כך בשומשום.

מניחים על נייר אפייה .

התפחה של עוד כחצי שעה.

אפייה 180 מעלות כחצי שעה עד שהלחמניות מזהיבות

בהצלחה

חוברת המתכונים לארוחות השבת 

לעוד מתכונים תוכלו לגלוש לעמוד הראשי אצלי בבלוג 

הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments