מתכון נפלא לכוסמת שיוצאת טעימה שפשוט קשה להפסיק ולאכול ישר מהמחבת.
הרבה אנשים נרתעים מלאכול או להכין כוסמת.
זה מאכל ששמור בעיקר ליוצאי ברית המועצות ולמזרח אירופה.
זה תבשיל קל , שתוכלו להכין ולאכול אותו ואתם באמת תתאהבו.
כי זה יוצא טעים מאוד.
כוסמת נחשבת כתזונה בריאה ומזינה ולכן מומלץ להכניס אותה לתפריט השבועי שלנו.
כוסמת מזון על מכילה חלבון מלא, כלומר חלבונים באיכות גבוהה עם כל שמונה חומצות האמינו החיוניות, היא לא עשויה מחיטה וכל הנגזרות שלה , אין בה גלוטן כך שהיא
מתאימה לנמנעים מגלוטן .
זה מתכון שעושה חסד עם כוסמת , השילוב של בצל שמתקרמל היטב יחד עם אטריות ,מלח ופלפל , יוצא תבשיל צמחוני טעים ממש.
אפשר להכין גם ללא אטריות.
אצלנו ככה אוהבים.
שימו לב ,משרים את הכוסמת לפני הבישול זה תהליך מאוד חשוב כדי שהכוסמת תצא טעימה ומבושלת כמו שצריך.
המצרכים-
כוס וחצי כוסמת חומה
2 בצלים גדולים קצוצים
150 גר’ אטריות מבושלות במי מלח
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
משרים את הכוסמת כשעה במים .שוטפים ומסננים.
מחממים מים עם מעט מלח ולאחר שרותח מכניסים את הכוסמת לבישול של 10 דקות.
ומסננים .
בזמן הזה מקרמלים את הבצל – מטגנים עם שמן בצל עד להתקרמלות לתת לבצל להתבשל ממש על ש בינונית נמוכה כ- 20 דקות.
להוסיף לבצל את הכוסמת המבושלת והאטריות .
מלח פלפל שחור לפי טעם – אפשר עוד תבלינים מה שאוהבים.
לסגור את הסיר ולתת בישול של עוד 5 דקות וזה מוכן.
אפשר להוסיף גם גזר ,או קישוא מוגרד לתבשיל .