
מתכון ללחמניות כשרות לפסח רכות כעננים פשוט נהדרות
הלחמניות ללא גלוטן כך שמתאימות גם לרגישים לגלוטן .
כשרוצים להתפנק בשבת בערב עם הדגים או לארוחת שקשוקה שחייבים לנגב עם לחם
מכינים את הלחמניות האלה.
ממש בקלות
יש שני סודות להצלחה של הלחמניות –
- מכינים אותם בתבנית צמודות זו לזו
- כשהן יוצאות מהתנור מיד מכסים במגבת !!
כך הן יוצאות רכות ושוות.
יש לכם עמוד באינסטגרם ? בואו מצטרפים כאן ועוקבים אחרי העמוד הטעים שלי – מתנות קטנות באינסטגרם
המצרכים – 9 לחמניות עגולות
350 גר’ – קמח למאפי שמרים כשר לפסח ללא גלוטן(יש קמח תמי או קמח מולינו)
20 גר’ שמרים טריים (קוביות שמרים של שמרית יש כשר לפסח)
ביצה
4 כפות שמן
כף גדושה סוכר (אפשר כפית )
כף מדידה מלח (אפשר פחות)
כוס מים
אופן ההכנה –
- מניחים את המצרכים בקערת המיקסר ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק .
- משאירים כרבע שעה מכוסה למנוחה.
- מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה(26 או מרובעת קטנה)
- בעזרת ידיים מעט לחות, יוצרים כדורים , הבצק הוא מאוד רך ועדין זה לא כמו בצק שמרים רגיל.
- מניחים את הלחמניות בתבנית.
- מכסים במגבת ונותנים מנוחה של כ- 40 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
- מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור מכסים אותן במגבת – לא נותנים ללחמניות להתייבש. כך נוצרת לחמניה רכה ועסיסית.
הלחמניות מעולות ביום הכנתן – לאחר יום ניתן לחמם בטוסטר או בתנור.
מתכון לחמניות כשרות לפסח ללא גלוטן – רכות כעננים
איזה לחמניות מעלפות יצאו לי – רכות עננים – כשר לפסח כמובן !**עדכון מתכון https://bit.ly/3edack0
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום שבת, 11 באפריל 2020
מבחר ענק של מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות