
חמין חיטה מבית סבתא
חמין מיוחד וטעים בצבע אדום מלא בטעמים ממליצה לכם לנסות ולהכין
אצלנו במשפחה המתכון עובר מדור לדור
מתכון של סבתא שלי גרציה מימון ז”ל
חמין חיטה שנקרא גם אריסה או עריסה מהמטבח הטריפוליטאי .
רוטב אדום מעט חריף (או יותר) עם בשר טוב
אפשר להכין גם עם עוף.
המצרכים-
קילו וחצי בשר לבישול ארוך- אוסובוקו, צלעות ,שפונדרה, מספר 8 או צוואר.(אפשר לערבב)
אם יש עצמות זה מעולה .
2 כוסות חיטה (להשרות לילה ולסנן)
קופסה עגבניות מרוסקות דק (400 גר)
ראש שום מקולף- חלק לכתוש
בצל קצוץ
כף גדושה רסק עגבניות
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
מעט קימל טחון (כורייה או כמון)
מלח, פלפל
מעל התבשיל להוסיף ביצים וקוקלות – מתכון לקוקלות שלי כאן
הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק – מתנות קטנות התפריט היומי
אופן ההכנה-
בסיר שמתאים לחמין ( כבד )
מחממים מעט שמן מטגנים וסוגרים את הבשר שיתן את כל הטעמים.
מוסיפים את התבלינים , העגבניות המרוסקות, הרסק,תפוחי אדמה והחיטה.
מוסיפים מים עד גובה התבשיל.
לאחר שהתבשיל רותח, מעבירים אותו לאש נמוכה לבישול של כשעה וחצי .
אחר כך להניח על פלטת שבת ללילה או עד צהרי השבת.
מעל התבשיל אפשר להוסיף קוקלות – המתכון כאן –קוקלות וביצים.
אם רואים שחסר נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.
כנסו לכל מתכוני המטבח הטריפוליטאי

https://shorturl.fm/9ZmCJ