מתכון לוופל בלגי
מתכון לוופל בלגי אמיתי כמו בבלגיה
וופל בלגי כמו שטעמתי בבלגיה.
מסתבר שאת הוופל הבלגי האמיתי מכינים מבצק שמכיל שמרים .
כן זהו הבצק האמיתי .
בצק שמרים דביק שמכיל גם גבישי סוכר, שמניחים על טוסטר מיוחד להכנת וופל בלגי.
הוופל נאפה מספר דקות ויוצא פריך רך ומלא בטעם.
משלבים עליו כל מה שאוהבים – פירות טריים או מקורמלים,
גלידה , וקצפת כמובן
מעל מזלפים שוקולד או מייפל.
תענוג מושלם ופינוק אמיתי !
מה צריך להכנת וופל בלגי אמיתי ?
350 גר’ קמח
3/4 כוס חלב
כפית שמרים יבשים
חצי כפית מלח
4 כפות סוכר
כף סוכר גבישי או קוביות סוכר שבורות.
וניל
50 גר’ חמאה
ביצה
לפירות מקורמלי-
תפוח מקולף חתוך, אג, אפרסק , שזיפים. בננה
מה שאוהבים
1/4 כוס סוכר
כף חמאה
ציוד נדרש: טוסטר וופל בלגי.
בקערה מערבבים שמרים עם חלב ו- 2 כפות סוכר.
משהים 2-3 דקות, מוסיפים קמח, ביצה, סוכר וניל חמאה ומלח
מערבבים לבצק אחיד ומניחים להתפחה לחצי שעה.
מאחדים את גבישי הסוכר עם הבצק ושוב מתפיחים כחצי שעה.
הבצק יוצא רך וקצת דביק, מחלקים ל- 6 חלקים.
מחממים טוסטר וופל בלגי היטב.
משטחים מעט את התערובת, סוגרים את הטוסטר לכ- 5 דקות או עד לקבלת צבע זהוב כהה.
להכנת פירות מקורמלים – את הפירות חותכים לפלחים. במחבת מחממים סוכר עד לקרמל. מוסיפים חמאה,
משלבים את הפירות לעוד 1-2 דקות.
מגישים את הופל עם מייפל פירות ,גלידה וקצפת.
מושלם !
מתכון לופל בלגי אמיתי כמו בבלגיה – תכינו
זה פינוק אמיתי !
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !