
גרטן הוא מאפה מוקרם והוא מגיע מהמטבח הצרפתי הקלאסי.
מנה שהיא קלאסיקה בכל ארוחה צרפתית משובחת.
ההכנה של גרטן תפוחי אדמה ממש ממש פשוטה .
החלק הכי “קשה” בהכנה הוא חיתוך תפוחי האדמה .
ולמי שיש מנדולינה זה הופך להיות פשוט וקל.
הכנתי גרטן קלאסי שהוספתי לו טעם עמוק של גבינת עיזים שאני מאוד אוהבת.
יצא מאפה משובח וטעים.
ממש מומלץ להכין לשבועות – מאפה מאוד אהוב על כולם .
מציעה להכין יום מראש ולאחסן בקירור.
תבנית מלבנית בינונית עדיף פיירקס שאפשר להגיש ישר לשולחן
המצרכים-
קילו וחצי תפוחי אדמה מכל זן לא משנה
350 מ”ל שמנת מתוקה
200 גר’ גבינת עיזים מעל 20% שומן (כמו מה-עז בגליל)
כוס חלב
חופן עלי טימין מומלץ טרי אפשר גם יבש/או אורגנו/בזיליקום
קורט אגוז מוסקט מגורר
מעט מלח , פלפל שחור
כ- 100 גר’ גבינת גרנה פדנו/פרמזן מגוררת
איך מכינים גרטן תפוחי אדמה עם גבינת עיזים ?
אופן ההכנה –
- קולפים את תפוחי האדמה
- פורסים אותם במנדולינה לעובי הכי דק שאפשר- זה לוקח פחות מ- 5 דקות
- מחממים את השמנת המתוקה עם החלב ומכניסים את גבינת העיזים עד שהיא נמסה.
- מוסיפים גם חצי מגבינת הגרנה פדנו, עשבי תיבול והתבלינים.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ושמים כפות מתערובת השמנת בין השכבות.
- ניתן לסדר שכבה עליונה בצורה קצת יותר מסודרת אבל ממש לא חייבים
- שכבה אחרונה למעלה של השמנת ומעליה לפזר את גבינת הגרנה פדנו הנותרת.
- מכסים בנייר כסף או בנייר אפייה ומכניסים לתנור כשעה וחצי אפייה.
- אם רוצים להזהיב למעלה נותנים 10 דקות אחרונות ללא כיסוי.
תוכלו להכנס לסרטון ולראות בדיוק איך הכנתי
מתכון לגרטן – גרטן תפוחי אדמה עם גבינת עיזים Gratin