מתכון לגבינה מוצקה למאפים בהכנה ביתית ממש פשוט וקל .
מתכון שווה שיחסוך לכם לא מעט כסף ומה שחשוב – יוצא מעולה .
מכינים מראש כמות של גבינה כזו מוצקה וניטרלית ויש לכם במקרר,
גבינה שתשמש אתכם בהכנת המטעמים של שבועות, גם מתוק גם מלוח.
היא מעולה להכנת עוגות גבינה, פשטידות, גביניות שמרים ומאפים מלוחים כמו בורקסים .
במתכונים היא מחליפה את הגבינות היבשות למאפים – כמו כנען,טוב טעם,טבורוג וכל מיני גבינות למאפים שהוציאו לשוק במיוחד לשבועות,
אבל היא גם הרבה יותר טעימה!
המצרכים – (להכנת כ- 800 גר’ גבינה מוצקה למאפים )
עלות המצרכים ( כ- 16 ש”ח )
קילו גבינה לבנה 5ֵ -9 ֵ אחוז
גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
מה מכינים?
ניירות סופגים
מסננת וקערה
מתכון לגבינה לאפיה – מעולה לכל סוגי המאפים במיוחד לשבועות!
ההכנה –
- מרפדים את המסננת ב 5 שכבות של נייר סופג
- מניחים את המסננת על קערה כך שהתחתית תהיה באויר כדי שהנוזלים יתנקזו.
- מעבירים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה מעל הנייר
- מכסים בעוד 3-4 שכבות של נייר
- מכניסים למקרר ל- 48 שעות
לאחר 48 שעות הגבינה הופכת מוצקה מאוד וכל הנוזלים מתנקזים בקרקעית הקערה.
מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר לשימוש.
מעולה להכנת – גביניות שמרים, כל סוגי הבורקסים עם הגבינה, עוגות גבינה, פשטידות וכל מה שמכיל במתכון גבינה למאפים.
מתכון נוסף וחסכוני –
מתכון לגבינת שמנת מסוג גבינות ניו יורק או נפוליאון 30% שומן
עוד גבינה מעולה שאפשר להכין בבית
2 גביעים של שמנת חמוצה אחוזי שומן גבוהים 27-28% (עלות 8 ש”ח)
מניחים על נייר סופג באותה שיטה ומכניסים למקרר ל- 48 שעות.
ניתן להוסיף מעט מלח.
מ 2 גביעים של 200 מ”ל שמנת יוצא כ- 350 גר’ גבינת שמנת מעולה !
אני משתמשת בגבינה הזו גם כתחליף למסקרפונה במתכונים ,
גם בטירמיסו שלי אני משתמשת בגבינה הזו ויוצא טירמיסו פצצה !
חוסכים ומכינים גבינות בבית !
מתכון לגזור ולשמור !
חג שמח וטעים