מתכון לבורקס פילו במילוי גבינות שיש בבית – סיגר פילו חלום

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

לפעמים כל מה שמתחשק זה לפנק במשהו פשוט וטעים

אז הבורקס האלה שצורתם מקלות -כמו סיגרים גדולים ,במילוי של גבינה זה אחד הביסים הכי טעימים ומנחמים שיש.

מתאים לכל אירוח חלבי ,שבועות ,שבת בבוקר וסתם לפנק משפחה במשהו טעים.

אני מכינה כאלה תמיד כשיש לי הרבה גבינות במקרר שעומד לפוג התוקף שלהן.

מערבבת מה שיש ומכינה בורקסים משגעים בצ’יק צ’ק

בצקי פילו יש סוגים שונים.

אם הבצק דק וקטן כמו המצונן – תשימו 2 שכבות של בצק ואז תחתכו לחצי.

אם הוא עבה וגדול (הקפואים) מספיק עלה אחד  לחלק ל-2 .

תשמרו את המתכון לשולחן שבועות

זה חובה על השולחן וגם קל להכנה

ניתן להכין מראש ולהקפיא !

 

כל המתכונים לשבועות –

חוברת המתכונים לשבועות – מתנות קטנות 

 

 

מתכון למקלות גבינה פריכים חלום – בורקס פילו במילוי גבינה

המצרכים –

בצק פילו

להברשה -שמן זית או חמאה מומסת לפי צורך כ- 50 גר’

גבינת ריקוטה אריזה 250 או גבינה אחרת ללא נוזלים כמו טבורוג וכו’

אפשר להכין גבינה כזו לבד – כאן מתכון 

גבינה צפתית מפוררת 200 גר'(אפשר פטה ,בולגרית וכדומה )

כוס גבינה צהובה מגורדת – לא משנה מה שיש – גאודה ,רגילה קצ’קבל ,מוצרלה

אם יש קצת גבינת עיזים לטעם אפשר לשים 50 גר’ או פרמז’ן

ביצה

כף קמח

פלפל שחור

מלח רק אם יש צורך

מעט אגוז מוסקט

(אפשר להוסיף בצל ירוק או תרד קצוץ דק דק)

אופן ההכנה –

מערבבים את המלית של הגבינה לתערובת אחידה.

פותחים את הבצק ומברישים עלה .

חותכים לחצי.

על כל חלק בקצה שמים שורה של מלית בקצה וסוגרים מהצדדים ומגלגלים לצורת מקל או סיגר .

מניחים בתבנית

כך עושים עם שאר הבצק ,מברישים בשמן זית למעלה.

אופים 180 מעלות עד שהבצק שחום וזהוב אפוי גם למטה.

זה תענוג אחד גדול !

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments