מתכון לאריסה חריפה שמשדרגת כל מאכל – צנצנת חובה בכל מקרר!

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אריסה שמכינים בבית היא נפלאה .

ממרח שמשדרג כל ארוחה , בתוך קציצות, ברוטב דגים או כממרח חריף לכל סנדויץ.

אז כדאי להכין בבית ולשמור בצנצנת במקרר.

את האריסה מכינים מפלפלים יבשים אדומים גם חריפים וגם מתוקים

תוספת של שום ,שמן ותבלינים ויש לכם ממרח משגע.

התהליך הא כזה-

משרים את פלפלים במים לכמה שעות עדיף לילה.

לאחר מכן מנקים מהגבעול והגרעינים ומניחים על מסננת לשעה.

טוחנים במכונת בשר עם השום ומוסיפים תבלינים ושמן.

את הפלפלים האדומים ניתן לקנות בשווקים ובחנויות תבלינים.

מידת ההחריפות וכמה זה בחירה שלכם – תוכלו להוסיף או להוריד מהפלפלים החריפים.

המצרכים- 

200 גרם פלפלים אדומים יבשים מתוקים

100 גרם פלפלים אדומים חריפים

4-5  פלפלים קטנים חריפים יבשים (סודני, שאטה, תילאנדי)

חצי ראש שום (כ- 10 שיניים)

כפית כוריה (קימל טחון)

כפית פפריקה בשמן

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים.

מלח

2-3 כפות חומץ

בערך  3/4 כוס שמן .

אופן ההכנה –

משרים את הפלפלים בקערה,  מניחים צלחת כבדה מעליהם.

אני מחליפה את המים פעמים לפחות.

משאירה כל הלילה.

בבוקר מניחה במסננת.

מנקים את הגבעול העליון ואת הגרעינים – לא הכל יוצא אבל הרוב זה בסדר.

מעבירים את הכל למטחנת בשר וטוחנים עם השום .

מערבבים את השמן והתבלנים.

מעבירים לצנצנת מעוקרת כמו של ריבה, מכסים למעלה בשכבת שמן.

שומרים במקרר ומשתמשים לתבשילים ,בשרים ,דגים,חריימה ,שקשוקה, קציצות, סנדוויץ ועוד.

מי שאוהב חריף ופיקנטי, זה נפלא .

מתנות קטנות האינסטגרם 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments