אורז משגע מהמטבח הכורדי משולב בהמון סלרי ומנגולד – חמצמץ וטעים.
כל כך פשוט וקל להכנה – במיוחד לימי הקיץ הלוהטים.
באורז הזה נתקלתי כמה וכמה פעמים ברשת והכנתי אותו ומאוד אהבו בבית.
כשאני משתפת את הגולשים באינסטוש – מיד מבקשים מתכון,
שיתפתי את המתכון בסטורי אצלי באינסטגרם – (מוזמנים להצטרף כאן) והבטחתי מתכון מסודר גם בבלוג.
אורז ירוק חמצמץ קיים בהמון קהילות – בעיקר בבלקן .
לרומנים יש את האורז החמוץ עם התרד בתוספת שמיר קצוץ ומוגש עם המון מיץ לימון למעלה.
ליוונים יש את ה- ספנקוריזו – אורז-תרד. אורז עם עשבי תיבול (שמיר,פטרוזיליה,אורגנו) והמון תרד – מוגש עם יוגורט או גבינת פטה .
הכורדים קוראים לו ריז’ה חמוסתה
משלבים לתוך האורז מנגולד וכרפס – הלא הוא סלרי עלים.
בואו להכין אורז נפלא קל להכנה וממש ממש קייצי וטעים !
מתכון לאורז כורדי מופלא – מנגולד וכרפס
המצרכים –
חבילה גדולה מנגולד החלק הירוק קצוץ
5 ענפי סלרי עלים קצוצים (כרפס)
בצל קצוץ
1-2 שיני שום כתוש
רבע כוס כרשה קצוצה (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
כוס ורבע אורז יסמין שטוף ומסונן.
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון בנדיבות
אופן הכנה –
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים בצל וכרשה להזהבה קלה
- משלבים את המנגולד והסלרי לתוך הבצל וכמו כן גם את השום.
- מערבבים מספר דקות עד שהירוקים מאבדים נפח ומטוגנים היטב.
- מוסיפים את האורז ומים רותחים בכמות כפולה מהאורז, ומתבלים מלח ופלפל.
- לאחר שהתבשיל רותח היטב מעבירים לאש נמוכה מכוסה לעוד 30 דקות.
- כשהתבשיל מוכן סוחטים לימון ממש בנדיבות ומגישים.
נפלא – מתכון לאורז כורדי מופלא – מנגולד וכרפס רוצו להכין
מבחר מתכונים לתוספות
מתכונים לצמחונים וגם לטבעונים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
לקבלת מתכונים ישירות לנייד – מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן
מתכונים מהירים וקלים זה כאן
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
ילך עם תרד
ילך עם תרד?