הכנתי בצק אחד שהתאים לי גם לאוזני המן וגם לעוד עוגיות אחרות.
בצק מעולה קל להכנה., אין צורך במיקסר.
בצק ללא ביצים !
עם אפשרות לפרווה/טבעוני
רך ונמס בפה.
יצאו אוזני המן מושלמות.
הכנתי גם עוגיות עם ריבה וגם עוגיות עם רחת לוקום.
מבצק אחד הכנתי כמה טעמים של עוגיות.
ממליצה להכין כמות כפולה לעוגיות שלכם בפורים.
המצרכים-
חצי קילו קמח
200 גר’ חמאה רכה או נטורינה לפרווה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
3 כפות סוכר (אוהבים יותר מתוק תוסיפו עוד כף)
קורט מלח.
מילוי –
לאוזני המן
ממרחי שוקולד
מלית פרג –
מלית הפרג –
כוס כ- 100 ג”ר פרג טחון
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כפית קורנפלור
כפית גרד לימון
כף חמאה 25 גר’
1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים/שקדים טחונים
אפשר כל מלית אחרת – כמו תמרים ואגוזים או חלבה.
אופן ההכנה –
לערבב חמאה/נטורינה רכה עם סוכר ווניל.
להוסיף שאר המרכיבים ולערבב עד שמתקבל בצק חלק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לכמה שעות לקירור.
אני ממליצה לילה- במיוחד אם מכינים מהבצק אוזני המן.
מלית הפרג – מערבבים בקלחת פרג עם חלב וסוכר. מבשלים על אש נמוכה כמה דקות.
לאחר שמסמיך מעט מורידים מהאש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומקררים היטב במקרר .
מחלקים בצק ל- 2 או 3 ומרדדים כל חלק בין שני דפי נייר אפייה מעט מקומחים.
עובי הבצק צריך להיות כחצי ס”מ.
קורצים עיגולי בצק.
ממלאים כפית מילוי במרכז וסוגרים ומהדקים לאוזן המן.
מכניסים לאפיה 170 מעלות כחצי שעה.
עם הבצק הנהדר הזה
אפשר להכין עוגיות ריבה ,אלפחורס ,עוגיות מגולגלות ,סהרוני רחת לוקום וכמעט כל עוגייה
שתרצו.
חג שמח ומתוק
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר