מרק קרופניק – מרק מופלא של פטריות וגריסים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מרק גריסים וירקות בטעם מופלא של פטריות .

יש לי חיבה מיוחדת לגריסים – מאוד אוהבת את המירקם והטעם שלהם שמשתלב נהדר בהמון סוגי מאכלים – החל מתבשילים , סלטים ומרקים כמובן.

מרק קרופניק מקורו במזרח אירופה- מבוסס בעיקר על גריסים ופטריות ,

אפשר לשלב בו עוד ירקות מרק, כדי להעשיר את הטעם כמו שאני הכנתי.

כמות הגריסים תלוייה בכם .

אם אתם רוצים מרק ממש סמיך ומלא בגריסים תוסיפו עוד גריסים לכמות שציינתי במתכון.

 

במקור הגריסים מאכל זול של עניים – משביע וממלא במיוחד בתוספת למרקים, מסמיך ומעשיר אותם.

את טעמו המיוחד מקבל הקרופניק בשילוב סוגי הפטריות שמכניסים לתוכו.

כדי להעשיר את המרק תוכלו להשתמש בחופן פטריות פורצ'יני מיובשות .

המרק הוא טבעוני – צמחוני !

המצרכים – 4 מנות

בצל גדול קצוץ

שן שום קצוצה

גזר קוביות

קישוא קוביות

תפוחי אדמה קוביות

1/3 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים

סלסלת פטריות טריות פרוסות – אפשר יותר-  מכל סוג שתמצאו

כף פטריות מיובשות – מושרה בחצי  כוס מים רותחים

2 ענפי סלרי פרוסים

חופן שמיר

מלח, פלפל מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה-

  • בסיר כבד מניחים מעט שמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה .
  • משלבים את השום ושאר הירקות החתוכים.
  • מסננים את הפטריות המיובשות וקוצצים – שומרים את המים שאותם נוסיף למרק.
  • משלבים את הפטריות הטריות והמיובקות וממשיכים בצלייה של הירקות עוד כ- 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הגריסים, מי ההשרייה של הפטריות ומים עד כ- 3/4 מתכולת הסיר.
  • מתבלים בתבלנים ומבשלים כ- 40 דקות.

מרק נפלא משביע וטעים עשיר ומלא בטעמים !

  • במידה ורוצים להכין מרק עשיר וחלבי – מחליפים שמן ב-2 כפות חמאה ומשלבים מעט שמנת מתוקה בסיום הבישול

מתכונים עם גריסים 

 

מבחר ענק של מאכלי חורף 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות