
מרק עדשים כתומות ושלל ירקות
עונת החורף היא עונת המרקים, איןאוכל מנחם יותר מצלחת מרק.
מאוד קל להכנה, טעים ומשביע ואפשר להספיק להעמיד סיר לפני שיוצאים לעבודה ,
המרק מזין, טעים וגם דל קלוריות.
מה צריך להכנת מרק עדשים כתומות ?
המצרכים-
צרכים לבסיס המרק-
1 גזר קוביות
1 בצל קצוץ
1 תפוח אדמה קטן
בטטה קוביות
קישוא חתוך לקוביות
עגבניה בשלה חתוכה
ענף סלרי פרוס
1 שן שום חתוכה
2-3 ענפי שמיר קצוצים
1/2 כוס עדשים כתומים
איך מכינים מרק עדשים כתומות ?
קל ופשוט להכנה
אופן ההכנה-
בסיר עמוק לטגן בחצי כפית שמן את הבצל הקצוץ כדקה שתיים, להוסיף את הסלרי השמיר והשום.
לאחר טיגון קל לשלב את הירקות לאדות כ2-3 דקות
להוסיף ליטר וחצי מים ואת העדשים השטופות.
לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כ-40 דקות. לתבל במלח פלפל מעט כמון ומעט חוויאג למרק (לא חובה)
אפשר לטחון את המרק למחית , אצלי אוהבים “להרגיש את הירקות”.
טוחנת חלק מהירקות.
תכינו זה נפלא !
מרק עדשים כתומות מושלם !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !