מרק ירקות איטלקי עשיר וטעים.
מורכב מירקות בסיסיים שיש במקרר, בתוספת שעועית לבנה מבושלת,
ציר עגבניות וחופן של פסטה שמוסיפים לסיר בסוף הבישול. .
מרק מושלם לימי החורף הקרים ובכלל ארוחה שלמה בריאה ומנחמת בסיר אחד.
המצרכים –
בצל גדול קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
2 עגבניות גדולות בשלות
חתיכה של דלעת או דלורית/בטטה
קישוא
גזר
כרשה 20 ס"מ
2-3 ענפי סלרי עלים
עשבי תיבול – חופן פטרוזיליה וחופן נדיב של עלי בזיליקום
1/2 כוס עגבניות מרוסקות או כף רסק עגבניות
כוס שעועית לבנה מבושלת
חופן פסטה (אפשר גם איטריות או אורז)
מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן זית.
משלבים קוביות בצל וכרשה.
מטגנים 2 דקות ומוסיפים את שאר הירקות חתוכים לקוביות קטנות.
ממשיכים בטיגון של הירקות כ- 5 דקות תוך כדי עירבוב .
משלבים עגבניות מרוסקות.
מוסיפים את השעועית הלבנה ומתבלים במלח, פלפל, ועשבי תיבול.
מוסיפים מים רותחים עד כ- 2 ס"מ מעל הירקות.
מעבירים מכוסה לאש נמוכה לבישול של כ- 30-40 דקות.
אם חסר מים אפשר להוסיף בזמן הבישול.
משלבים את הפסטה וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות עד שהפסטה מתרככת.
לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום טריים
בתאבון !
הערה – אפשר להשתמש בכל סוגי הירקות האהובים עליכם בבישול המרק .
ואם אתם שומרים על המשקל אפשר להוריד את הפסטה מהמתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !