
איזה כיף שהחורף כבר כאן, ולו רק בגלל המרקים הנפלאים .
בני יובל קפץ לאפטר מהצבא והחליט לפנק אותנו בארוחת ערב.
בחוץ גשם זלעפות, אמא מה להכין ? מרק עניתי …
וכפי שהבנתם התפוח נפל ממש מתחת לעץ … יובל פשוט שף,
שלף את מה שהיה זמין במגירת הירקות והכין מרק.
תוך חצי שעה פחות או יותר נקראנו לשולחן לארוחת ערב חמה ומופלאה.
מרק כרשה בתוספת תפוחי אדמה ופטריות
מתכון של יובל
כרשה גדולה
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל גדול
שן שום
כף חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
מלח , פלפל
מעט אגוז מוסקט
מעט בזיליקום טרי או יבש
לתיבול המרק לאחר ההכנה-
פרמזן מגוררת
בצל קטן קצוץ
4-5 פטריות טריות חתוכות
קרוטונים בהכנה ביתית
בסיר לחמם את החמאה ולהוסיף בצל קצוץ, וכרשה חתוכה לפרוסות.
לאדות מעט ולהוסיף ,שום קצוץ וקוביות תפוחי אדמה.
להוסיף כליטר מים לכסות ולעביר לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.
לטחון את המרק בבלנדר ידני למחית חלקה.
לתקן תיבול של מלח ופלפל ולהוסיף בזיליקום ומעט אגוז מוסקט.
לשלב את השמנת ולערבב לתערובת אחידה.
במחבת שטוחה לטגן בצל קטן קצוץ במעט שמן זית, להוסיף את הפטריות החתוכות.
להקפיץ עוד כדקה ולהוריד מהאש.
הכנת קרוטונים ביתיים-
לחתוך פרוסות לחם רגיל/מלא לקוביות. לתבל במעט שמן זית ושום כתוש.
לאפות בתנור מספר דקות עד להזהבה.
הגשת המרק-
לפזר מעט פירורי פרמזן כף של פטריות מטוגנות וקרוטונים
בתאבון 🙂
המתכון פורסם בעיתון לאשה במדור שלושה בסיר אחד
כל מתכוני המרקים שלי כאן