מרק ירקות עם עדשים ואורז

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון למרק ירקות עם עדשים ואורז

מרק קליל וטעים מלא בירקות שיש במקרר בתוספת עדשים וחופן של אורז .

מרק טעים ומנחם וממש פשוט להכנה .

אצלנו בעונת החורף יש כל יום סיר של מרק.

אני לא מתכננת איזהמרק להכין- פשוט מוציאה א הירקות שיש במקרר ולזה אני מוסיפה

פעם עדשים ופעם אפונה וגם סוגים שונים של דגנים – בורגול או גריסים ,אורז וכו’.

הפעם שילבתי גם עדשים ומעט אורז וזה יצר ממש ארוחה שלמה בצלחת.

 

המצרכים –

בצל גדול קצוץ

חתיכה של כרישה (15 ס”מ) קצוצה

עגבניה בשלה חתוכה

גזר קוביות

כוס דלורית קוביות

תפוח אדמה קוביות

2-3 ענפים של סלרי פרוסים

חופן פטרוזיליה וגם שמיר חתוכים

שן שום

קישוא קוביות

1/2 פלפל אדום לקוביות

(עוד אפשר לשלב ירקות אחרים כמו קולורבי , בטטה ,כרובית וכו’)

3/4 כוס עדשים כתומות

3 כפות אורז שטוף (עגול,בסמטי מה שיש)

מעט כמון,

מעט כורכום

מלח , פלפל שחור

מרק ירקות עם עדשים ואורז – איך מכינים ?

אופן ההכנה –

  • מחממים כף שמן בסיר ומטגנים תחילה את הבצל והכרישה ואת עשבי התיבול סלרי,שמיר ופטרוזיליה קצוצים.
  • מוסיפים את העגבניה והפלפל ממשיכים לטגן גם את שאר הירקות.
  • מוסיפים מים ואת העדשים .
  • לאחר שהמרק רותח סוגרים עם מכסה ומעבירים לבישול על אש נמוכה כחצי שעה.
  • לאחר שהירקות התרככו טוחנים 2-3 מצקות מהמרק – מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית – זה מעבה את המרק ומסמיך אותו.
  • מוסיפים חזרה למרק ומשלבים את האורז .
  • ממשיכים בבישול של עוד כרבע שעה א עד שרואים שהאורז מבושל.
  • זהו, אפשר להגיש המרק משגע וטעים ! למעלה אפשר לפזר מעט שמיר או פטרוזיליה טרייה.

מרק ירקות עם עדשים ואורז – רוצו להכין קל ,טעים ומנחם !

כנסו לכל מתכוני המרקים

מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

בואו להיות איתי כאן  באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments