מתכון למרק ירקות עם בורגול
מרק מופלא וטעים בקלי קלות.
מוציאים את כל ירקות המרק שיש במקרר , מכינים מרק בתוספת בורגול- ארוחה מנחמת ומחממת. הבורגול מסמיך את המרק ותורם גם לטעם וגם למירקם נהדר .
אין כמו צלחת מרק בצהרי היום או לארוחת ערב מחממת בימים קרירים של חורף.
אצלנו בבית קבוע כל יום מרק.
מרק ירקות עם בורגול – איך מכינים ?
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
המצרכים לסיר משפחתי –
בצל גדול קצוץ
2-3 ענפי סלרי עלים או סלרי שורש
חופן נדיב שמיר
חופן פטרוזיליה
כל הירקות חתוכים לקוביות –
2 גזרים
קישוא
רבע דלורית
בטטה קטנה
עגבניה בשלה
תפוח אדמה
תיבול-
מלח, פלפל שחור
כפית חוויאג’ למרק
3/4 כוס בורגול רגיל/ עבה אפשר בורגול מלא
אופן ההכנה –
- מחמים כפית שמן בסיר מרק ומטגנים קלות את הבצל ועשבי התיבול הירוקים קצוצים.
- מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומאדים עוד כדקה.
- ממלאים מים כ 3/4 מהסיר.
- מביאים לרתיחה , מתבלים בתבלינים ומבשלים כחצי שעה.
- שוטפים היטב את הבורגול ומסננים.
- משלבים את הבורגול לתוך הסיר – אם רואים שחסר מים אפשר להוסיף מעט.
- מבשלים עוד כרבע שעה עד שהבורגול מוכן.
מרק ירקות עם בורגול טעים ומנחם !
תכינו – טעים, בריא וקל להכנה
ואם אתם אוהבים בורגול
לחצו כאן – מאגר מתכונים עם בורגול –
לחצו כאן – מתכונים לכל המרקים שלי
עוד מתכונים טבעוניים/ צמחונים
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי
מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
חשוב מאוד להצטרף כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי