מרק ירקות לקוסקוס – ובונוס מתכונים לקוסקוס

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מרק ירקות לקוסקוס – ובונוס מתכונים לקוסקוס 

המרק הקלאסי של סופשבוע – אין יותר טעים ממנו.

מרק עשיר מלא בכל הירקות שיש במקרר.

הריח של המרק זה הריח של בית סבתא.

כל יום שישי המרק שהיה מתבשל על האש ומעליו הקוסקוס הנפלא והכי טעים בעולם.

סיר שמלכד מסביבו משפחה שלמה.

מה יש בסיר ?

כמעט כל ירק שיש במקרר וגם עשבי תיבול ירוקים וכמובן

חלקי עוף שמוסיפים המון טעם ויוצרים ממש ארוחה שלמה בתוך הסיר .

בתוספת קוסקוס זו הארוחה הכי אהובה עלי.

מכינים סיר גדול למרק

המרק יכול להיות גם צמחוני /טבעוני – פשוט לא מוסיפים את חלקי העוף

מרק ירקות לקוסקוס – ובונוס מתכונים לקוסקוס

המצרכים-

כל הירקות חתוכים גס לקוביות גדולות

בצל גדול חתוך לקוביות

עגבניה גדולה בשלה

חצי כרוב ירוק פרוס גס

קולורבי

בטטה

חצי דלורית

כוס וחצי קוביות דלעת

2 גזרים גדולים

2 קישואים

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

5-6 ענפי סלרי כרפס

שורש סלרי חתוך לקוביות

חופנים גדולים של ענפי פטרוזיליה ושמיר

אם יש כרשה אפשר להוסיף או כל ירק שאוהבים.

תבלינים –

כפית כורכום או יותר לפי טעם

כפית פפריקה מתוקה

למי שאוהב – מעט כמון

פלפל שחור מלח

חלקי עוף  3-4  כרעיים חצויים או כל חלק אחר

אופן ההכנה –

מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים בצל ועגבניה.

משלבים את הסלרי והשורש ואחר כך את כל שאר הירקות החתוכים והחומוס.

מוסיפים מים עד לגובה 3/4 מהסיר

את חלקי העוף מנקים ומרתיחים במים ואז מעבירים אותם לסיר עם הירקות.

מוסיפים גם את התבלינים.

לאחר שהמרק רתח מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה ורבע .

אם יש לכם סיר יעודי לקוסקוס אפשר להכין בשיטה המסורתית.

מתכון לקוסקוס מהיר שיוצא ממש מעולה וחוסך המון זמן ועבודה –

3 כוסות סולת
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים רותחים
1/3 כוס שמן (כ- 5 כפות)
בסיר רחב עם תחתית טפלון (שלא נדבק) מניחים את הסולת עם השמן והמלח ומערבבים היטב.מחממים את הסיר ובינתיים מרתיחים מים בקומקום.
מוסיפים את המים הרותחים לסולת ומערבבים היטב.
מכסים  את הסיר ומעבירים לאש נמוכה מאוד בישול של כ- 20 דקות  כשמידי פעם מערבבים ומפוררים את הגושים.
מעבירים את הסולת שהתקבלה דרך מסננת של קוסקוס או אפשר גם במעבד מזון.
לחימום נוסף – אפשר לחמם במיקרו לפני ההגשה.

מתכון לקוסקוס אמיתי כמו של פעם של סבתא שמכינים בסיר קוסקוס שבא ב 2 חלקים
כאן כדאי להכין לפחות מקילו סולת לא פחות !
1 קילו סולת
4 כוסות מים
 כף  מלח
3/4 כוס שמן
אופן ההכנה –
בקערה גדולה ושטוחה מניחים את הסולת ומערבבים עם כוס מים מפוררים היטב ומעבירים את הסולת שנוצרה דרך מסננת הקוסקוס. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים בתנועות סיבוביות, תוך כדי פירור של הסולת.
בסיר התחתון ממלאים מים ומרתיחים (או מבשלים מרק). מעבירים את הסולת לסיר העליון של הקוסקוס הסיר עם החורים שאותו שמים על הסיר התחתון עם המים.
לוקחים כף עץ ויוצרים חורים בתוך תערובת הסולת. זאת כדי לאפשר לאדים מלמטה להיכנס ולאדות את הסולת. סוגרים עם המכסה ומבשלים כ- 30 דקות.
פותחים את המכסה ומטפטפים כ- כוס מים מעל הקוסקוס ושוב מכסים ומבשלים עוד 30 דקות.
לאחר מכן מוציאים את הקוסקוס לקערה הגדולה מפזרים מעליו את שארית המים ומערבבים היטב בעזרת מזלג. מעבירים חזרה לסיר הקוסקוס לאידוי אחרון עוד כ- 20 דקות .
לאחר שהתקרר מעט מעבירים לקערה הגדולה .

מתכונים מהמטבח של סבתא 

מרק ירקות לקוסקוס – ובונוס מתכונים לקוסקוס

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

 

כנסו לכל מתכוני המרקים

מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

בואו להיות איתי כאן  באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments