
הכנתי השבוע באחד הערבים מרק ארטישוק ירושלמי.
יצא מרק ממש נדיר בטעמו – אתם חייבים לנסות !
טעם עמוק ומיוחד של ארטישוק ירושלמי , מרק חלבי וזו הגרסה הטעימה שלו.
אל תשנו כלום ויצא לכם מרק עשיר טעים וכולם יתלהבו
המצרכים-
כחצי קילו ארטישוק ירושלמי
תפוח אדמה אחד
כרישה פרוסה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
50 גר’ חמאה
בצל פרוס
להגשה –
מעט שמנת מתוקה
עירית או בצל ירוק קצוץ
קרוטונים
עלי אורגנו או זעתר טריים לקישוט – לא חובה
חופן ג. פרמז’ן מגורדת.
אופן ההכנה –
מחממים את החמאה ומטגנים את הבצל והכרישה.
קולפים את הארטישוק הירושלמי .
גם את תפוח האדמה.
מכניסים לתוך הסיר ומטגנים קלות .
מוסיפים מים ותבלינים.
מבשלים עד שהכל מתרכך משהו כמו 30-40 דקות.
טוחנים הכל בבלנדר מוט.
מוסיפים קצת שמנת לפני ההגשה
מגישים עם עירית או בצל ירוק קצוץ, קרוטונים, מעט פרמזן מגוררת ועלי אורגנו טרי
ואם אתם אוהבי מרקים
כנסו כאן לחוברת המרקים השווה שיש לי כאן באתר
מלאא מתכונים שווים בהחלט