אין יותר כיף ממרק חם ליום חורפי.
מרק שבקלות יכול לשמש כארוחה טובה ומשביעה .
אחד המרקים הכי אהובים אצלנו בבית הוא מרק האפונה.
אני משתמשת באפונה היבשה. המעניקה טעם דומיננטי נהדר של אפונה, בתוספת ירקות.
המרק מתובל רק במלח ופלפל , ומקבל את טעמו העמוק מהאפונה והירקות.
איך מכינים מרק אפונה ?
המצרכים-
כוס אפונה יבשה
כליטר וחצי מים או יותר
תפוח אדמה קטן
1/4 דלורית
בטטה קטנה
בצל גדול
שן שום
ענף סלרי
חופן שמיר
גזר קטן מגורד
מלח, פלפל
לחמם את המים בסיר ולהוסיף את האפונה , בטטה,תפוח אדמה,חצי בצל,דלורית,שום, שמיר וסלרי .
לבשל כ-40 דקות עד לריכוך.
להוציא את ענף הסלרי ולטחון את המרק למחית חלקה.
לטגן את חצי הבצל קצוץ, בכפית שמן, להוסיף גזר מגורד. לטגן קלות.
להגשה למזוג את המרק לפזר מעט אפונה טריה ותערובת הגזר והבצל המטוגן.
איזה כיף שהחורף הגיע , ולו רק בגלל המרקים הטעימים .
בתיאבון 🙂
מרק אפונה יבשה – כל כך טעים ופשוט להכנה !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !