מעטפות פילו במילוי תותים ושמנת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_5974

IMG_5938

IMG_5949

IMG_5979

בצק פילו שמתפצפץ בפה במלית מענגת של תותים בשמנת .

 

סוף עונת התותים,ניצול סוף העונה – אפשר להכין גם עם פרי אחר עונתי כמו דובדבנים או פירות יער. 

בצק פילו ממולא בקרם שמנת ורפרפת תותים . יצא פשוט מעדן.

גם בגרסה הטבעונית יוצא מצויין .

 

 

IMG_6052

המצרכים – ל 12 -15 יחידות

עלי פילו כמספר המנות

חמאה מומסת או שמן 

גבינת שמנת 300 גר' /גבינת שמנת טבעונית

5-4 כפות אבקת סוכר

סוכר וניל

כף קורנפלור

 

לרפרפת התותים-

10-15 תותים

3 כפות כוס סוכר

1/2 כף קורנפלור

 

 

 מערבבים גבינה עם אבקת סוכר,וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.

מניחים את התותים הסוכר והקורנפלור בסיר קטן ומבשלים כ- 5 דקות עד להסמכה קלה. מקררים.

 

מורחים דף אחד של פילו במעט חמאה/שמן .

חותכים ל- 4 ריבועים ומניחים אותם אחד על השני.

אני הנחתי את העלים בתבניות קטנות של טארטים. אפשר להניח גם על נייר אפייה.

ממלאים בכף גדושה של המלית , מעליה כף של רפרפת התותים.

IMG_5906

סוגרים מעט את העלים מסביב.

מורחים במעט שמן.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.

מגישים מיד.

טעים חם חם וטרי, 

 

IMG_5953 IMG_5964

IMG_6030

תודה לחברתי המוכשרת חווה סתווי שבהשראת התמונה שהעלתה הכנתי את המאפים.

חווה שלחה לי תמונה של פלצ'ינטה – מאפה רומני ממולא בגבינה, שצולמה בקונדטוריה ברומניה.

טוב, שלי לא יצאו כל כך מושלמות כמו התמונה, מה שבטוח – יצאו טעימות 😉

13227106_10207694375509151_954551747588980981_n

 

 

תגובות

תגובות