בצק פילו שמתפצפץ בפה במלית מענגת של תותים בשמנת .
סוף עונת התותים,ניצול סוף העונה – אפשר להכין גם עם פרי אחר עונתי כמו דובדבנים או פירות יער.
בצק פילו ממולא בקרם שמנת ורפרפת תותים . יצא פשוט מעדן.
גם בגרסה הטבעונית יוצא מצויין .
המצרכים – ל 12 -15 יחידות
עלי פילו כמספר המנות
חמאה מומסת או שמן
גבינת שמנת 300 גר’ /גבינת שמנת טבעונית
5-4 כפות אבקת סוכר
סוכר וניל
כף קורנפלור
לרפרפת התותים-
10-15 תותים
3 כפות כוס סוכר
1/2 כף קורנפלור
מערבבים גבינה עם אבקת סוכר,וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.
מניחים את התותים הסוכר והקורנפלור בסיר קטן ומבשלים כ- 5 דקות עד להסמכה קלה. מקררים.
מורחים דף אחד של פילו במעט חמאה/שמן .
חותכים ל- 4 ריבועים ומניחים אותם אחד על השני.
אני הנחתי את העלים בתבניות קטנות של טארטים. אפשר להניח גם על נייר אפייה.
ממלאים בכף גדושה של המלית , מעליה כף של רפרפת התותים.
סוגרים מעט את העלים מסביב.
מורחים במעט שמן.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.
מגישים מיד.
טעים חם חם וטרי,
תודה לחברתי המוכשרת חווה סתווי שבהשראת התמונה שהעלתה הכנתי את המאפים.
חווה שלחה לי תמונה של פלצ’ינטה – מאפה רומני ממולא בגבינה, שצולמה בקונדטוריה ברומניה.
טוב, שלי לא יצאו כל כך מושלמות כמו התמונה, מה שבטוח – יצאו טעימות 😉