
מעדן חצילים – חצילים ברוטב עגבניות חריף
זה אחד התבשילים שהם פשוט מופלאים.
פרוסות חצילים בתוך רוטב של עגבניות עשיר וחריף וזה אחד המעדנים שיש,
עם לחם או חלה טרייה זה פשוט חלום !
מתכון של סבתא שלי שהייתה מכינה את התבשיל בזמנים קשים שלא היה ממש כסף לקנות בשר לקציצות – איך מאכילים את כל הילדים – ממציאים תבשילים זולים ממה שיש בבית .
החציל פשוט החליף את הקציצות או הבשר , ועם לחם טרי (שהייתה מכינה לבד בסיר פלא)
היו יושבים כולם לשולחן ומתענגים על התבשיל.
מעדן חצילים – חצילים ברוטב עגבניות חריף
המצרכים-
2 חצילים פרוסים לעובי כ- ס”מ וחצי
קמח וביצה לציפוי
לרוטב עגבניות חריף-
בצל קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
עגבנייה גדולה בשלה לקוביות קטנות
פלפל ירוק חריף פרוס דק
כף גדושה רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
כפית פפריקה בשמן
ניתן להוסיף- מעט כמון ,כורייה
חופן עלי בזיליקום גם ברוטב וגם לקישוט(אפשר כל ירוק אחר)
אופן ההכנה –
- מתחילים בהכנת החצילים – טורפים ביצה בקערה עם 1/4 כוס מים ומעט מלח
- טובלים פרוסות חציל בקערת הקמח ואחר כך בקערת הביצה ומטגנים את פרוסות החצילים להזהבה – בשיטה הזו החציל לא סופג שמן בטיגון!
- לאחר הטיגון של כל החצילים מכינים בסיר רחב רוטב עגבניות חריף
- מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן זית/רגיל
- מוסיפים פלפל חריף ועגבנייה ואחר כך את התבלינים והרסק.
- מוסיפים גם מים ואז מסדרים את פרוסות החצילים המטוגנות בסיר.
- מבשלים כ- 20 דקות .
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
כנסו כאן לשלל מתכונים עם חצילים
מאגר מתכונים לסלטים !
מתכונים צמחוניים – מאגר ענק
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !