מנסף דרוזי
למתכונים הכי שווים ברשת –
לוחצים כאן ומצטרפים לקבוצת האוכל “התפריט היומי”
לאחרונה הוזמנתי ללוות משלחת קולינרית שהגיעה מארה”ב.
המשלחת הגיעה לארץ במסגרת “שותפות ביחד”
שותפות ביחד היא רשת הקהילות של הסוכנות היהודית,
המחברת ויוצרת קשרים חברתיים בין קהילות יהודיות בארץ ובעולם,
בדגש על זהות יהודית ועשייה משותפת.
המטרה להפגיש אותנו הישראלים, עם אנשים מקהילות יהודיות בעולם בעלי תחומי עניין משותפים .
המשלחת שהגיעה כללה אנשי קולינריה מקולומבוס בהם שפים, בלוגרים, גבנית, שוקוליאטרית ועוד.
המלווים הישראלים כולם אנשי קולינריה נבחרים בהם – שפים, בשלנים , מעבירי סדנאות ,בלוגרית (אני) ועוד.
ללא ספק אחת החוויות המקסימות שהיו לי השנה.
שבוע שכולו כיף, אוכל ולמידה.
קצת תמונות מהשבוע החוויתי כאן
במסגרת יומיים סיורים בצפון הגענו לירכא לסדנא דרוזית אוטנטית.
בית פרטי , עם קבלת אורחים מהממת כמו שרק הדרוזים מכינים.
ואחר כך מפשילים שרוולים ומתחילים להכין – ממולאים, פיתות ,טבולה מהממת- הכי טעימה שטעמתי,
עלי גפן ממולאים ועוד.
בסוף הסדנא פתחנו שולחן ובין שאר המאכלים היה גם סיר ענק של מנסף.
לסיום הצטיידתי בבהרט הדרוזי המיוחד עם ריח מטריף.
ומאז למנסף שאני מכינה יש טעם אחר לגמרי .
תמונות מהסדנא בירכא-
מנסף הוא בעיקרון תבשיל בשר כלשהו- עוף, בקר, כבש – בשילוב אורז תבלין בהרט וירקות כמו
גזר ואפונה.
במסעדות הוא מוגש מעל פיתה דרוזית, מעוטר בצנוברים או שבבי שקדים קלויים ופטרוזיליה טרייה.
אני נוהגת להכין המון תבשילים כאלה שהאורז והבשר כבר בפנים – הכל בסיר אחד.
מסוג המאכלים הכי מהירים וקלים שיש וכולם פשוט אוהבים.
מגישים את הסיר לשולחן וזוללים.
מתכון למנסף דרוזי – מציעה להצטייד בבהרט דרוזי אותנטי מכיל כמעט 10 תבלינים שונים בין היתר
קינמון, הל, ציפורן, אגוז מוסקט ועוד…
המתכון כאן הוא ל – מנסף עם פרגיות – אפשר כאמור להכין מבשר כבש,עוף או בשר בקר גם טחון.
מתכון ל 4-5 מנות
4 סטייקים של פרגית
כף שומן כבש (לא חובה אבל מוסיף תיבלון)
1-2 בצל גדול פרוס
2-3 גזרים חתוכים לקוביות
עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אפונה ירוקה
2 כוסות אורז – מומלץ עגול אפשר גם בסמטי, פרסי,יסמין
כפית בהרט
כפית פלפל שחור
מלח
איך מכינים מנסף דרוזי ?
משרים את האורז במים כרבע שעה ומסננים.
חותכים את הפרגיות לחתיכות בינוניות ומנקים משומן.
מתבלים את הפרגיות בבהרט.
מחממים סיר טפלון עם מעט שמן זית ושומן הכבש.
מוסיפים את הפרגיות לצלייה מכל הצדדים.
מוצאים ומניחים בצד.
באותו הסיר מטגנים את הבצל והגזר להזהבה.
משלבים את הפרגיות והאורז.
מוסיפים מים עד לכיסוי ומשלבים את התבלינים והאפונה.
מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.
מוכן!
איזה סיר יא חביבי !מושלם כמה שזה טעים וגם קל להכנה – מנסף דרוזי אוטנטי המתכון כאן – https://bit.ly/2IqfhYz
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום שלישי, 18 ביוני 2019
הופכים על צלחת הגשה.
מקשטים בצנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה.
מומלץ להגיש עם טחינה .
מאכל כל כך פשוט להכנה וכמה שהוא טעים !
כאן מנסף עם כבש
מנסף דרוזי – תכינו זה טעים !
מתכונים נוספים לארוחות שלמות בסיר
מצטרפים אלי לסרטונים באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !