במשך ימי אמצע השבוע הארוחות אצלנו בבית מהירות וקלות.
בעונה הזו – אני מכינה בדרך כלל איזה מרק היום ולידו משהוא קליל
מנת חלבון ותוספת קטנה .
חזה עוף כמובן שמככב אצלי כמעט מידי יום ,יש מגוון מתכונים שאפשר להכין ממנו.
השבוע הכנתי חזה עוף מוקפץ במחבת טעים וקליל
עם פטריות ושמיר
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
מנה מומלצת טעימה – לא כבדה וכמובן שמהירה .
המצרכים –
כחצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות או קוביות
כף קורנפלור
מלח
רבע כפית שום גבישי
פלפל שחור
כף דבש
כף סויה
סלסלת פטריות פרוסות
בצל גדול פרוס
חופן נדיב של שמיר טרי קצוץ (אפשר כל ירק אחר )
כרבע כוס יין לבן או מים
אופן ההכנה –
את חזה העוף מערבבים עם התבלינים והקורנפלור.
מחממים שמן זית במחבת טובה .
מטגנים קלות משני הצדדים .
מוציאים הצידה.
ממשיכים ומטגנים במחבת את הבצל שיזהיב יפה ויתקרמל.
מוסיפים את הפטריות החתוכות ,מקפיצים כמה דקות עד שהכל מטוגן היטב.
מוסיפים את העוף המטוגן וכרבע כוס מים או יין לבן – מוסיף עוד טעם.
מקפיצים עוד דקה 2 ומוסיפים את השמיר .
מגישים עם אורז או פירה
זה טעים מאודד
קל ,לייט, וטעים