ממש כמו של סבתא – עוגיות פריכות מדהימות בשכבות ריבה ואגוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות פריכות נפלאות בטעם של פעם כמו של הסבתות.

כשיש במקרר אצלי הרבה צנצנות של ריבה מכל פירות העונה,

אני מכינה עוגיות בשילוב עם הריבות.

הכנתי עוגיות ריבה בשכבות בצק פריך עם מלא אגוזים וקינמון

עוגיה נהדרת המשלבת ריבה עם פרי במקרה הזה ריבת שזיפים עונתית וטעימה,

מעולה לקינוח של סוף השבוע ולפינוק של הקפה במשך השבוע 🙂

את העוגיות אני מכינה על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור.

לא חייבים ממש לדייק בגודל כי לאחר האפייה מיישרים קצוות וחותכים לקוביות יפות.

המצרכים-

חצי קילו קמח

חצי שקית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

200 גר' חמאה/נטורינה

1/4 כוס שמן

1/3 כוס מים

קורט מלח

כף סוכר

מעט גרידה של לימון

מילוי-

לפחות כוס ריבה או יותר

שמתי ריבת שזיפים בייתית שהכנתי לבד.

אפשר כל ריבה

כפית קורנפלור

מעט גרידה מלימון

קינמון

כוס אגוזי מלך/פקאן גרוסים

אני מוסיפה גם מעט מי ורדים לריבה

אופן ההכנה –

  • מכניסים את המצרכים למעבד מזון בפולסים עד לקבלת בצק אחיד'במידה והבצק פירורי ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות מים.
  • מחלקים בצק ל- 3 חלקים.
  • מרדדים בין שני דפי נייר אפייה מקומחים, בצק אחד לעובי של כחצי ס"מ בצורת מלבן או מרובע גדול.
  • מניחים את הבצק עם הנייר בתבנית גדולה של תנור.
  • מערבבים לתוך הריבה את הקורנפלור ומי ורדים (במידה ואוהבים)
  • מורחים בריבה ומפזרים אגוזים בנדיבות גרידה של לימון ומעט קינמון.
  • שוב מרדדים בצק נוסף ומניחים אותו בעזרת הנייר מעל הריבה.
  • ושוב שכבת ריבה ואגוזים ומסיימים בשכבת בצק שלישית.
  • מכניסים לתנור שחומם על 175 בערך חצי שעה או יותר עד שרואים שהשכבות אפויות היטב. מוציאים מהתנור.
  • מחכים 2-1 דקות ואז בעזרת סכין חדה, מיישרים את הקצוות וחותכים את המאפה לקוביות בערך 4/4 ס"מ – במידה ולא נאפה מספיק במרכז , אפשר להחזיר לעוד 5 דקות אפייה.
  • בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

מתכונים לשלל העוגיות אצלי באתר – ויש המוןןן

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

מצטרפים אלי לעמוד שלי כאן –  באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות