עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מלבי הוא אחד הקינוחים הכי מרעננים ואהובים שיש- לפחות אצלי בבית.
מתאים מאוד לימי הקיץ הלוהטים.
המלבי שהכנתי הוא בגרסה קלה – מלבי “לייט” ללא שמנת – רק חלב.
אפשר להחליף כוס אחת של חלב בשמנת מתוקה.
לגרסה טבעונית /פרווה – מחליפים חלב בקרם קוקוס או חלב צמחי
תוספת תאנים טריות ומעט אגוזים – קינוח מושלם.
אפשר כמובן כל פרי אחר.
פינוק שמכינים בצ’יק
המצרכים- ל 6 מנות
2 כוסות חלב/קרם קוקוס
3 כפות סוכר
4 כפות קורנפלור
1 כפית מי ורדים
אופן ההכנה-
להניח בקלחת את החלב הקורנפלור והסוכר.
לחמם תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה למירקם של דייסה.
להוריד מהאש . לשלב את מי הורדים.
להעביר לכלי הגשה .
להכניס לקירור לכמה שעות, עד להתייצבות.
להגיש בתוספת אגוזים קצוצים עם מעט קינמון, ופרי העונה.
עם תאנים – השילוב מושלם !
ניראה מעולה ומאד מוצא חן בעיני. קינוח שיתאים גם לראש השנה שמתקרב, עם התאנים למעלה 🙂