טיול קטן בשוק – וחזרתי עם שקיות עמוסות כל טוב, ביניהם –
קישואים קטנים וחצילונים שחיכו במקרר כמעט שבוע .
יום שישי הגיע ,
סיר הממולאים שלי השבוע מיני קישואים וחצילונים במילוי בשר .
ממולאים גם מתאימים מאוד לשבוע הפסח .
את הפנים של הקישואים והחצילים הוצאתי בעזרת קולפן – תפוחון
השתדלתי להוציא כמה שיותר פנים, שיהיה מקום למילוי.
המצרכים ל- כ 15 מיני קישואים וחצילים
המילוי-
300 גר' בשר בקר או כבש טחון
בצל גדול קצוץ
3 כפות אורז בסמטי
מלח, פלפל,
מעט שבבי צ'ילי חריף
מעט קינמון
אגוז מוסקט
או בהרט
לציר הרוטב-
בצל קצוץ
עגבניה בשלה קוביות
גזר חתוך לקוביות קטנות
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
כף סילאן
3-5 עלי בזיליקום קרועים גס
מתחילים בהכנת המילוי-
בסיר/מחבת גדולה רחבה נטגן במעט שמן את הבצל הקצוץ
נוסיף את הבשר נצלה היטב מכל הצדדים.
נשלב חצי משאריות "בשר" הקישואים והחצילים שהוצאנו.
נוציא לקערה.
נוסיף את האורז והתבלינים . נערבב היטב ונמלא את הקישואים/חצילים.
נכין את הרוטב-
באותה מחבת נטגן בצל במעט שמן, נוסיף עגבניה וגזר.
נטגן מעט ונוסיף את שאריות "בשר" הקישואים והחצילים שנשארו.
נוסיף תבלינים.
נסדר את הממולאים בסיר.
נערבב כף רסק עגבניות עם כוס מים ונשפוך מעל הירקות.
נוסיף גם את הבזיליקום החתוך.
לאחר רתיחה נעביר לאש נמוכה לבישול של כשעה.
בתאבון 🙂
כנסו לכל מתכוני הממולאים שלי !