עוגת פאי חגיגית ומרשימה עם פרג ומרמלדת שזיפים – ביס חלום !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מה הכנתי עם שזיפי שגיב ? פאי עם פרג ומרמלדת שזיפים – חלום !

לחצו כאן – חוברת מתכונים מתוקים לחגים 

שזיפי שגיב אלו השזיפים המועדפים עלי .

בסוף עונת הקיץ, יש שפע שלהם והשבוע אפילו מצאתי ממש במחיר זול.

חפשו אצל הירקנים בשווקים תמיד תוכלו למצוא במחיר טוב בשלים וטעימים.

קניתי קופסה גדולה , הכנתי כמובן גם ריבות שיהיה לכל החורף…

(כאן מתכון לריבה טובה משזיפי שגיב )

ובחלק מהם הכנתי את הפאי הנפלא הזה.

פאי בצק פריך שהוא בעצמו בצק חלום מועשר באגוזי לוז ותבלינים

ממש בצק עם ארומה מיוחדת.

בתוך הפאי שלבתי מלית של פרג ואגוזים טעימה כמו שאני אוהבת ומעליה

רפרפת משזיפי שגיב טריים שעכשיו יש בשוק בשפע .

למי שלא אוהב פרג – אפשר להוריד את מלית הפרג מהמתכון ולהכין רק עם מלית השזיפים

אז הנה מתכון לעוגה ממש מיוחדת שתוכלו להכין בסוכות ולהמשך החגים ואפילו לצאת כיפור

לסיים את הצום בביס מתוק ומיוחד.

את המתכון התאמתי לחגים והכנתי פרווה עם נטורינה בטעם חמאה שהיא ממש תחליף מצויין ומקביל לחמאה בקינוחי פרווה.  הודות לנטורינה הטעם החמאתי של הבצק נשמר ומתקבל פאי בטעם פשוט נפלא.

המצרכים-

*בכוס מדידה אוניברסלית

לבצק –

150 גר’ נטורינה חמאה/חמאה רגילה

רבע כוס סוכר

שקית סוכר וניל

ביצה

2 כוסות ורבע קמח

רבע כפית אבקת אפייה

30 גר’ אגוזי לוז גרוסים

גרידה מלימון

וגם גרידה מתפוז

רבע כפית קינמון

למרמלדה שזיפי שגיב

400 גר’ שזיפי שגיב (18-20 שזיפים )

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

כפית גדושה קורנפלור

חצי כפית קינמון

2 כפות דבש

למלית פרג –

30 גר’ פרג טחון

רבע כוס מים/חלב צמחי/חלב

רבע כוס סוכר

2 כפות דבש

4 כפות אגוזים טחונים דק או קמח שקדים

גרידה מלימון

כף נטורינה חמאה/חמאה

אופן ההכנה –

בקערה או במעבד מזון מערבבים את כל המצרכים יחד עד שנוצר בצק אחיד .

מכניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים תבנית פאי קוטר 22-24 מרפדים בניר אפיה משומן.

מהדקים לקרקעית (אפשר על ידי רידוד הבצק) כ- 2/3 מהבצק, גם את השוליים.

מכניסים שוב למקרר.

את החלק הנותר מהבצק , מכניסים לפריזר.

מכינים את מלית הפרג –

מערבבים פרג עם נוזל וסוכר מכניסים לחמום במיקרו ל 2-3 דקות בפולסים.

מערבבים ומשלבים את שאר המצרכים.

מקררים טוב

מכינים את מלית השזיפים-

מגלענים את השזיפים. חותכים לרבעים.

מכניסים לסיר עם הסוכר ורבע כוס מים.

מבשלים כ- 15 דקות עד שהשזיפים מתרככים.

מערבבים את הקורנפלור ברבע כוס מים ומוסיפים לשזיפים.

מבשלים עוד 2-3 דקות עד שמסמיך מעט. מוסיפים גם את הקינמון והדבש.

מורידים מהאש ומקררים.

הרכבת הפאי-

מוציאים את הבצק מהמקרר – אפשר ומומלץ לאפות אפייה מוקדמת את הבצק – זה מקצר את זמן האפייה) מכניסים לתנור ל- 20 דקות על 170 מעלות.

אני לא אפיתי לפני לכן בסוף האפייה הורדתי את הפאי לתחתית התנור לאפייה של עוד 10 דקות על החלק התחתון של התנור.

מעבירים מעל הבצק את מלית הפרג ומשטחים (במידה והיא לא נמרחת תוסיפו טיפה נוזלים.)

מעליה מניחים בעזרת כף את מלית השזיפים.

את הבצק שהיה בפריזר מגרדים מעל המלית של השזיפים בעזרת פומפייה.

מכניסים לאפייה על 175 מעלות כ 40 – 50 דקות, תלוי כל אחד והתנור שלו.

לאחר קירור טוב .

מחלצים את הפאי מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה יפה.

אבקת סוכר ואפשר להגיש.

אחסון במקרר נשמר כמה ימים.

כל המתכונים פרווה

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

כאן – מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments