מאפי שמרים אישיים מלאים בפרג עסיסי בניחוח הדרים,
כל המכורים לפרג- הגעתם למתכון הנכון!
את ההשראה למאפים הנהדרים האלה, קיבלתי מטיולי לווינה המהממת.
בעת סיורי בשוק היפה נאשמרקט,
נתקלתי במאפה אוסטרי מסורתי הנקרא Mohnzelte- מאפה פרג כפרי.
הוא היה מפוזר בכמה קונדיטוריות ודוכנים בשוק.
מאפה מבצק פריך מיוחד במילוי נדיב של פרג בניחוח הדרים משגע.
בהיותי חובבת מושבעת של פרג ,כמובן שמיד קניתי ,
טעמתי ומיד נשבתי בקסמו של המעדן הזה.
גלגלתי קצת בגוגל ומצאתי מתכון שנראה לי מתכון למאפה המקורי .
הבצק הוא בצק מיוחד שעשוי מתפוחי אדמה וקמח על בסיס בצק פריך.
אני עוד אכין גם אותו .
החלטתי להכין את המאפים, מבצק שמרים עדין, שקרוב בטעמו לבצק פריך.
שיכבה יחסית דקה מאוד של בצק והרבה מילוי.
יצאו מאפים מופלאים .
המצרכים ל- כ-24 מאפים
500 ג"ר קמח
3/4 כף שמרים יבשים או 20 ג"ר טריים
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
גרד לימון
סוכר וניל
1/2 כפית מלח
100 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כ- 1/2- 3/4 כוס חלב
מילוי- 300 ג"ר פרג טרי
3/4 כוס חלב
75 ג"ר חמאה
גרד מחצי לימון
גרד מחצי תפוז
3/4 כוס סוכר
ביצה
2 כפות ריבת הדרים או אחרת.(משמש, אפרסק)
כף קורנפלור
הכנת הבצק-
בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצים וחצי כוס חלב.
מתחילים לערבל במהירות נמוכה.
לאחר 5 דקות משלבים את קוביות החמאה , גרד הלימון .
לאחר לישה של כ- 5 דקות משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך ולהפרד מדפנות המיקסר.
בזמן הלישה אפשר להוסיף מעט חלב.
מעבירים לקערה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ללילה .
הכנת הפרג-
מניחים בקלחת – פרג,סוכר,קורנפלור, חלב,ו חמאה ומחממים .
בוחשים כמה דקות עד להסמכה קלה .
מורידים מהאש. משלבים ביצה,תבלינים וריבה.
מקררים לקירור מלא. אפשר להכניס למקרר.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
משטחים כל חלק למלבן גדול בעובי דק של כ- חצי ס"מ.
מניחים כף גדושה מילוי על צד אחד של המלבן במרווחים .
סוגרים עם החצי השני ויוצרים בעזרת כוס צורת עיגול.
מניחים בתבנית על נייר אפייה. דוקרים מעט את המאפים בעזרת מזלג.
מכסים ומשהים בצד לכחצי שעה לתפיחה.
מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 170 מעלות.
אופים כ- חצי שעה או עד הזהבה יפה של המאפים.
לעוד תמונות שוות-
כנסו לעוד מתכונים שלי עם פרג