מאפי שמרים אישיים במלית קרם שקדים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפי שמרים אישיים שווים במיוחד!

אני מאוד אוהבת להכין מאפי שמרים אישיים כמנות – זה גם יפה וגם נוח להגשה בפרט שבאים המון אורחים.

האתגר הכי גדול מבחינתי, הוא להפוך קינוחים חלביים -לתואם שלהם שיהיה פרווה וגם טבעוני. אני משתדלת לפשט את אופן ההכנה כך שיהיה קל וגם לקבל תוצאה סופית קרובה בטעם למקור החלבי ,

כמו כן, להשתמש במצרכים הכי זמינים שיש בכל בית.

 

הכנתי מאפה אישי מבצק שמרים במלית קרם שקדים ושילוב של משמש טרי  – שילוב טעמים מושלם !

 

המאפה שלי סוג של “גביניות” שמרים שקדים מאפה שהוא פשוט תענוג !

כן אפשר לחגוג את שבועות עם מאפה מהמם וטעים ללא מוצרי חלב – לא תאמינו כמה טעים יצא

השילוב של המשמש החמצמץ והקרם המתוק פשוט משגע – בשילוב בצק שמרים רך ונימוח יוצא מאפה מושלם !

בצק דמוי בריוש – אבל בלי תועפות חמאה וביצים!

בצק שמרים פרווה – אחד הטובים שהכנתי ויש לי כאן כמה בבלוג .

בתוך הבצק השתמשתי בשמנת אורז במקום מים כנוזל .השמנת תרמה למירקם רך

וטעים לבצק ממש כמו בצק חמאתי .

המצרכים-  ל- 25-30 מאפים אישיים

הבצק-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים או 25 גר’ טריים

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

180 גר’ תערובת לבישול על בסיס אורז אלפרו  (כ- 3/4 כוס)

40 גר’ מים כ- 1/4 כוס

חצי כפית מלח

קרם שקדים –

כוס ורבע משקה שקדים אלפרו

25 גר’ קורנפלור (2 כפות מלאות)

1/2 כוס סוכר

סוכר וניל

כפית ת. שקדים

100 גר’ שקדים טחונים

כף חמאת קוקוס/שמן

8-10 משמשים פרוסים  + כף סוכר

מכינים את קרם השקדים –

בקלחת מניחים את החלב , סוכר ,וניל וקורנפלור – טורפים היטב ומחממים.

מערבבים תוך כדי בישול עד להסמכה של הקרם כמו דייסה .מורידים מהאש ומשלבים את השקדים ת. שקדים והחמאת קוקוס/שמן. מכניסים לקירור במקרר הקרם מתייצב.

הכנת הבצק –

מניחים במיקסר עם וו לישה את כל המצרכים של הבצק מלבד השמן והמלח.

מתחילים בלישה ומשלבים לאט את השמן לשים כ- 4-5 דקות משלבים את המלח ולשים עוד כ- 1-2 דקות.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מעט מים.

מניחים את הבצק מכוסה להתפחה של כשעה וחצי.

מורידים נפח הבצק – לשים מעט.

מחממים תנור ל- 180 מעלות

יוצרים 25-30 כדורי בצק – אפשר לשקול לגודל שווה.

מניחים את הכדורים בתבניות תנור על גבי נייר אפיה.

מכסים ונותנים מנוחה של רבע שעה.

משטחים בעזרת הידיים כל כדור. כעת מכינים מקום למילוי.

לוקחים צנצנת זכוכית צרה (של ריבה) ויוצרים גומה בתוך העיגול ששיטחנו.

כך עושים עם כל הכדורים.

ממלאים בכף מהמלית.

 

מניחים פלחי משמש או כל פרי אחר.

מברישים את קצוות המאפים בשמן.

מפזרים שבבי שקדים ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות או עד שרואים שהמאפים מזהיבים.

לאחר האפייה מברישים במי סוכר או בריבת משמש מדוללת במים. מגישים חמים וטרי

את המאפים ניתן להכין מראש ולהקפיא!

מאפה שמרים שקדים מטריף – תכינו זה מושלם !

 

מאפה שקדים מפתיע ומטריףף עם משמשים טריים – מטורףף כמה טעים ! המתכון כאן – https://bit.ly/319Co0S

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שני, 3 ביוני 2019

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

  • רוצים להפוך את המתכון לחלבי ? –

  • בבצק מחליפים שמן ב- 120 גר’ חמאה  שמנת אורז בשמנת מתוקה

  • בקרם שקדים – חמאת קוקוס בחמאה רגילה

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments