מאפה רול בצק עלים במילוי פסטו זוקיני וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי מאפה משובח וטעים .

מאפה צמחוני שמתאים לימי השבוע וגם לארוחות השבת .

ומיוחד בימים אלה לימי תשעה באב .

נהוג בתשעת הימים לאכול מאכלי חלב או מאכלים צמחוניים שאינם מכילים בשר.

אז המאפה הזה בא בדיוק בזמן!

או אם סתם קופצים אליכם אורחים בהפתעה –

זהו מאפה יפייפה בנראות שלו, מאים מאוד להגשה וגם מאוד טעים ומיוחד.

את המילוי לרול היפייפה הזה, פשוט הכנתי מפרודוקטים שהיו לי במקרר.

זוקיני /קישואים , פסטו, גבינות כל זה מתגלגל

בתוך בצק עלים פריך ונמס לתוך הפה – מה צריך יותר…

המצרכים-

בצק עלים שמרית – בצק מצונן ומעולה , מהבצקים שתמיד יש לי במקרר

2 זוקיני או קישואים מגורדים

2 כפות פסטו

50 גר’ גבינה גאודה /צהובה/קצ’קבל ערבבתי עם כף פרמזן) מגורד

50 גר’ פטה עיזים מפוררת /אפשר רגילה או בולגרית או צפתית

אופן ההכנה –

מגרדים את הזוקיני או הקישואים ממליחים מעט באבע כפית מלח .

מערבבים ונותנים לנוח 10 דקות.

לאחר מכן סוחטים היטב.

פותחים את הבצק על גבי נייר אפיה

מורחים פסטו על כל שטח הבצק

מפזרים את הקישואים המגורדים

מעליהם מפזרים את הגבינה המגורדת והפטה.

מגלגלים לגליל גדול.

פורסים את הגליל מהחלק החיצוני לפרוסות בעובי של בערך 2 ס”מ.

מגלגלים משני הצדדים ויוצרים טבעת.

מורחים ביצה ומפזרים מלמעלה  שומשום וקצח.

אפייה על 180 מעלות עד שמזהיב כ- 40 דקות.

נפלא – גם יפה גם טעים

רוצו להכין

 

סרטון הכנה 

אצלי בעמוד האינסטגרם כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments