מאפה מטריף של פילו עם גבינות מבצק מקומט

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפה פילו מתכון מנצח –  בצק פילו מקומט בשילוב גבינות

מלית של גבינות ובצל ירוק – מאפה פילו מיוחד ומטריף חושים.

זה לא מאפה פילו רגיל עם מריחה של שמן /חמאה בין העלים.

מכינים את העלים ומילוי הגבינה צמודים זה לזה , ולאחר מכן שופכים תערובת שמכילה חלב ביצים וחמאה.

מאוד דומה לבורקס המים שאני מכינה מתכון שהוא להיט ברשת.

מלית הגבינות  מתובלת בבצל ירוק מתמזגת לתוך הבצק ויוצא מאפה מושלם-  רך וגם קראנצ’י

פשוט תענוג בפה !

מאפה מעולה לאירוח חלבי או לשבתות בבוקר .

מחליף מצויין כל בורקס – הרבה פחות שמן – פחות קלוריות.

וכמו כן ההכנה ממש קלה.

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

 

המצרכים להכנה המאפה –

חבילה עלי פילו מצוננים של שמרית (נמצא אצלי קבוע במקרר – אין צורך להפשיר)

תערובת הגבינות היא לשיקולכם – אני השתמשתי בגבינות שהיו לי במקרר.

סה”כ 500 גר’ גבינות מסוגים שונים

150 גר’ גבינה צפתית

150 גר’ גבינת פטה

100 גר’ גבינת עיזים (פטה או אחרת)

100 גר’ מוצרלה מגוררת

5-6 בצלים ירוקים קצוצים

2 ביצים

כוס חלב

50 גר’ חמאה מומסת או 1/3 כוס שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה –

מפוררים את הגבינות ומערבבים היטב עם הבצל הירוק –

משאירים 3 כפות בצל לתערובת הביצים.

טורפים בקערה את הביצים עם החלב והחמאה המומסת מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

מוציאים את עלי הפילו מהאריזה מניחים על השיש ומכסים במגבת.

מניחים עלה אחד ומפזרים עליו כף מתערובת הגבינות.

מקמטים את העלה עם הגבינה ומניחים בתבנית.

כך עושים עם שאר העלים כשמצמידים אותם אחד לשני.

כאן בסירטון תוכלו לראות בדיוק את תהליך ההכנה

שופכים את תערובת הביצים מלמעלה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם 180 מעלות כ- 40 דקות.

מגישים חם חם וזה פשוט מעדן

וואו מטורף כמה שזה טעים – גם רך וגם קריספי

מאפה מושלם !

 

ואם אתם בענין בורקס אז כנסו כאן

כל מתכוני הבורקס שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם 

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

חזרה לדף הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments