מאפה לשבת – גליל בצק עלים עם בשר שכולם אוהבים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מאפה ממולא בשר יש אצלנו כמעט כל שבת לא מוותרים עליו .

אני כל פעם קצת משנה – צורה וטעמים ויוצא שתמיד זה הדבר הראשון שכולם אוהוים וטועמים.

הכנתי מאפה מלא בבשר – בצק דק שעוטף הרבה מלית טעימה של בשר טחון עסיסי .

המאפה יוצא יפייפה ומרשים וממש מתלהבים מאיך שהוא נראה וכמובן שגם מהטעם

המצרכים –

בצק עלים שמרית  (300 גרם)

400 גרם בשר בקר טחון טרי עם שומן (אפשר כבש)

בצל גדול קצוץ

חצי כוס כרישה קצוצה דק

גזר מגורד דק דק

ביצה

מלח

פלפל שחור

כפית סילאן/דבש

מעט בזיליקום יבש או חצי כפית בהרט

אופן ההכנה –

מטגנים בצל בשמן זית ומוסיפים גם את הבשר ,מטגנים קלות עד שהבשר

מטוגן משני הצדדים.

מוסיפים את הגזר ועוד דקה ומכבים את האש.

מקררים היטב.

מוסיפים ביצה ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.

פותחים את הבצק.

שמים את כל המלית על צד אחד עד האמצע .

את הקצה השני חותכים לרצועות דקות דקות

מגלגלים את הבצק עם הבשר על הצד של הצועות עד שקיבלנו גליל סגור

כשהרצועות החתוכות כלפי מעלה.

יש סירטון למטה שמראה בדיוק איך.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה 180 מעלות כ- חצי שעה או עד שרואים שהמאפה זהוב ויפה.

מגישים מיד לשולחן חם וקריספי.

גם אם נשאר למחרת אפשר לחמם בתנור לפני ההגשה.

כאן הסרטון באינסטגרם 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
לינדה קדוש
2 years ago

הכנתי את הרולדות עם הבשר הטחון יצא סוף הדרך גם בטעם וגם ביופי תודה על המתכון.