מאפה חגיגי ונוסטלגי של פטה כבדי עוף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מאפה של פטה כבדי עוף חגיגי ומרשים.

את המילוי – פטה כבד, הכנתי עם סוד קטן בתוכו שיוצא טעים ורך גם כשמכניסים אותו לאפייה.

את ה”סוד” למדתי משרה ז”ל אמא של גיסתי שהייתה בשלנית מופלאה ובכל אירוע שנפגשנו הייתה מגיעה עם הפשטידה הזו.

פשטידה נוסטלגית מתכון מהמטבח הרומני .

יוצא מאפה משגע חגיגי ומאוד טעים .

המצרכים-

בצק עלים שמרית

500 גר’ כבד עוף טרי

2 בצלים

מלח

פלפל שחור

כפית דבש

כוס מים

כף גדושה סולת

אופן ההכנה –

מטגנים את הבצלים עם שמן עד שהם מתקרמלים היטב.

מוציאים לצלחת.

לשומרי כשרות – מכשירים את הכבדים כאן תוכלו לראות איך 

ממשיכים בטיגון של כבדי העוף ממש קלות לא לצלות יתר על המידה, מתבלים בתבלינים ובדבש.

לאחר קירור טוחנים במעבד מזון את הכבדים עם הבצל למחית חלקה.

בינתיים מכינים מעין דייסה של סולת .

מחממים כוס מים עם כף סולת ובוחשים עד שהתערובת הופכת לדייסה סמיכה. 2-3 דקות בערך.

מקררים את הדייסה ומכניסים אותה לתוך תערובת הכבד הטחון.

טועמים ומתקנים תיבול של מלח ופלפל.

פותחים את הבצק מקמחים ומרדדים אותו לעובי ממש דק על גבי נייר אפייה

מניחים בעזרת הנייר את הבצק כך שיכסה את קרקעית התבנית ועוד חלק נשאר בחוץ לכיסוי מלמעלה.

ממלאים במלית וסוגרים עם החלק השני .

חותכים ומנות .

מורחים ביצה מעל הבצק ומכניסים לאפייה

תנור 180 מעלות 30-40 דקות.

 

מומלץ להגיש עם רוטב פטריות או רוטב צלי

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments